Meetic

6 ijsbrekers die écht werken bij Vlaamse singles tijdens het online daten

23. Mar 2021

Antwerpen 23 maart 2021 – Daten in tijden van corona is niet vanzelfsprekend en al zeker niet wanneer je je buiten je comfortzone begeeft om die eerste stap te zetten. Sinds de coronacrisis hebben meer en meer Vlaamse singles* nood aan het vinden van een partner, waardoor ze vaker actief online te vinden zijn op dating platformen in vergelijking met voor de pandemie. 

Meetic’s geavanceerde online dating coach Lara geeft je graag de meest gebruikte en originele icebreakers mee om de conversatie met je match aan te gaan:

Dating coach Lara 

Online dating coach Lara werd in 2016 in eerste instantie gecreëerd als chatbot-test op Facebook Messenger.

Vanaf het begin was het een enorm succes. Meetic ging hierna verder met de ontwikkeling van Lara: eerst hielp Lara vooral bij het registratieproces en kon je bij haar terecht voor vragen die bedoeld waren voor de klantendienst. De volgende stap was dat Lara profiele

n ging voorstellen die matchen met de voorkeuren van de singles waarbij ze ook meteen dating tips meegaf (hoe spreek je iemand aan, hoe houdt je de conversatie interessant, …).

Hierna positioneerde Meetic Lara als virtuele datingcoach op de website zelf, wat haar tot op de dag van vandaag onderdeel maakt van de Meetic-ervaring. Ze begeleidt de gebruikers tijdens hun online dating ervaring. Huidige cijfers geven aan dat naar schatting één op de drie Meetic members maandelijks gebruikt maakt van de hulp van Lara.

* Bijna 2 op de 5 Vlaamse singles (36%) willen ook meer dan voor de coronacrisis een partner vinden omdat ze zich vaker alleen voelen. Onderzoek uitgevoerd door iVox in opdracht van Meetic tussen 11 en 15 december 2020 bij 1.000 Vlamingen.

_________________________________________________________________________________

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Neem voor meer informatie of vragen contact op met: Coopr | meetic@coopr.be. Download de beschikbare beelden hier.

Over Meetic

Meetic werd opgericht in 2001. Dankzij Meetic vonden al 8 miljoen singles de liefde in Europa (Research Now, 2018) en biedt members de beste & meeste functionaliteiten om singles te ontmoeten, van geavanceerd zoeken met de uitgebreide Meetic App tot het ontmoeten van singles via de Video Chat. Meetic.be is onderdeel van Meetic Group, een internetbedrijf van IAC/InterActiveCorp dat internationaal beursgenoteerd is (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op nl.meetic.be.

Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.