Meetic

Belgische singles vinden hun weg naar online dating apps: sterke stijging in activiteit tijdens eerste twee zondagen van 2022

2. Feb 2022

Belgische singles vinden hun weg naar online dating apps: sterke stijging in activiteit tijdens eerste twee zondagen van 2022 

17 januari 2022 – It’s time to move over Blue Monday, want Love Sunday is here to take over! In tegenstelling tot wat velen lijken te denken zijn de hoogtijdagen op dating apps niet rondom Valentijnsdag of de spannende zomerdagen maar juist net na de feestdagen met familie die maar blijft vragen naar je relatiestatus. Voor online datingapps is er één dag in het jaar die al jarenlang een echt hoogtepunt is: de eerste zondag van het jaar zorgt steeds voor een heuse stijging in activiteit. Singles zijn na de feestdagen meer dan ooit gemotiveerd om een partner te vinden.

Bijna 40% meer berichten ten opzichte van 2021 

Meetic merkte ook deze eerste zondag van het nieuwe jaar een piek in activiteit. Er werd een sterke stijging van 38% genoteerd (ten opzichte van het dagelijkse gemiddelde in 2021) wanneer het gaat over berichten versturen naar potentiële nieuwe matches op de app.

Maar nog verrassender en onverwachter was dat de daaropvolgende zondag, 9 januari, ook een nieuw record vestigde: opnieuw werden er ruim 35% meer berichten verstuurd en ontvangen. Niet 1 maar 2 zondagen staan helemaal in het teken van het vinden van een nieuwe liefde. Tijd voor al die singles om elkaar in real life te gaan ontmoeten.

Maar hoe zit het met het echte verhaal waar Meetic singles van dromen na deze twee jaar van de pandemie? 65% gaf aan een serieuze relatie te willen, en van hen besefte (of durfde toe te geven) 28% dit tijdens de lockdown. De Meetic single (64%) is op zoek naar een authentiek liefdesverhaal.

Eén ding is zeker, de liefde vinden is meer dan ooit een prioriteit voor Belgische singles in dit nieuwe jaar vol hoop

Uit recent onderzoek blijkt dat 1 op de 3 singles* nu meer geneigd is om een partner te zoeken. 20% is op dit moment zelfs heel concreet op zoek naar een potentiële liefde. Ze dromen van een betekenisvolle maar ook spannende relatie.

Met online evenementen, “in real life” ontmoetingen, liefdes coaching en meer, zal de online datingapp blijven luisteren naar haar toegewijde singles om op deze manier aan hun verwachtingen te voldoen en tevens te blijven innoveren.

*Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Meetic tussen 14 en 20 oktober bij 1000 Vlamingen representatief op provincie, geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bedraagt 3,02%.

Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.