Meetic

Daten bij de schoonfamilie tijdens kerst? Waarom niet!

8. Dec 2022

De winter is in het land. De twinkelende kerstlichtjes brengen een magische sfeer en de romantiek is dan vaak niet ver te zoeken. Tijdens de winterperiode zijn er veel leuke date activiteiten te bedenken, maar wat te doen met Kerst of Nieuwjaar? De jaarlijkse familiebijeenkomst zorgt vaak voor de ultieme vraag: Neem ik mijn date nu al mee naar de familie of is het daar nog te vroeg voor? Uit onderzoek* blijkt dat 2 op de 5 Vlamingen toch uitkijkt naar die eerste keer samen feest vieren met de schoonfamilie. Dating platform Meetic vertelt je daarom welke familieactiviteiten je zeker niet moet organiseren tijdens kerst voor een succesvolle eerste ontmoeting met je familie.

Kerstmis is vaak een grote bedoening. Een berg eten, tonnen cadeaus en enorme feestvreugde. Maar voor datend Vlaanderen betekent zo’n familiefeest toch vooral veel vragen over je relatiestatus. Ieder jaar is er wel een nonkel of tante met de ultieme vraag: “En heb jij nog geen liefje?”. Hierdoor krijgt daten tijdens kerst toch een zwaardere lading, en wordt het vaak als serieuzer beschouwd. Maar opvallend is dat de helft van de Vlamingen dit niet zo ervaart. 2 op de 5 Vlaamse singles kijkt juist uit naar de eerste keer samen feest vieren met de schoonfamilie. Meetic* geeft je dan ook enkele tips om ervoor te zorgen dat je deze kerst succesvol doorkomt met je date.

 1. All I Want for Christmas is geen kerstliedjes zingen
  Van zodra Mariah Carey op de radio komt, weten we dat de kerstperiode is begonnen. Maar samen met de schoonfamilie ‘kerst karaoke’ zingen, is voor bijna de helft van de Vlamingen (45%) een regelrechte nachtmerrie bij een eerste ontmoeting. Daarnaast is het in sommige gezinnen de traditie om een leuk toneeltje op te voeren met broers, zussen, neven en nichten, maar evenveel single Vlamingen krijgen het rood op de wangen wanneer ze moeten participeren in een ‘familie toneeltje’. Hoewel dit voor veel hilariteit kan zorgen en de band met je date kan versterken, laat je de hoofdrol voor je date dit jaar best even links liggen.
 2. Liever geen matchy-matchy kerst pyjama of onesie
  Met je date kerst vieren bij je eigen familie, kan een leuk idee zijn. Je familie is immers warm, liefdevol en staat met open armen te wachten om je potentiële nieuwe vriend of vriendin te verwelkomen. En dat doen ze ook… met een kerst pyjama of onesie, want iedereen heeft dezelfde en zo ‘voel je je meteen thuis in de familie’. Maar 4 op de 10 Vlamingen voelen zich prima op hun gemak in hun normale kleren en dragen liever geen matchy pyjama’s bij een eerste ontmoeting. Misschien kunnen je ouders die best even opbergen voor volgend jaar.
 3. Ja op gezellige winterwandelingen, maar geen nieuwjaarsbrieven
  Met de familie een huisje huren in de Ardennen tijdens Nieuwjaar en samen verwarmen aan een vuurkorf of samen een winterse wandeling maken? Een fantastisch idee, want meer dan de helft van de Vlamingen (57%) zet een winterwandeling in hun top 3 van leukste date ideeën gevolgd door een weekendje weg (42%). Maar wil je het nieuwe jaar goed inzetten met je date, laat hem of haar dan geen Nieuwjaarsbrief met goede wensen voorlezen (46%).

Of je familie haar tradities zal aanpassen, is nog maar de vraag. Maar als je de bui voelt hangen dan zijn er nog tal van andere leuke date activiteiten tijdens de feestdagen. Met het traditionele samen koken, lootjes trekken voor een Secret Santa of lelijke kersttruien dragen, heeft single Vlaanderen weinig problemen. Zo zijn ook de winterwandeling (57%) of het weekendje weg (42%) boven de 35 jaar populair, en daarnaast zijn naar de kerstmarkt gaan (48%), een filmpje meepikken (27%) of ijsschaatsen (21%) onder de 34 jaar ook  enkele winners. Genoeg kansen om een leuke match te vinden tijdens deze winterperiode!

Contact Presse
Robin Houben
robin@coopr.be
Michelle Serdons
michelle@coopr.be
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

  *Mandatory fields
  Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.