Meetic

Daten tijdens de feestdagen? Liever even niet. Maar voor Tom Waes en Dina Tersago maakt de Vlaming graag een uitzondering

9. Dec 2021
  • bijna de helft van de Vlaamse singles (46%) noemt daten tijdens de feestdagen moeilijker dan gewoonlijk waardoor de helft van de bevraagde singles daten tijdens de feestdagen liever mijdt;
  • 1 op de 10 Vlamingen gaat zichzelf dan weer net wat sneller verbinden tijdens de kerstperiode om deze niet alleen door te brengen;
  • Dina Tersago (25%) en Ella Leyers (15%) zijn de populairste BV’s bij de Vlamingen geïnteresseerd in vrouwen terwijl Tom Waes (bijna 1 op 5 Vlamingen) dan weer geliefd is bij degene die vallen op mannen.

7 december 2021 – De Vlaamse single zet hun datingleven tijdens de feesten liever even op pauze. 40% van de Vlamingen (46% van de Vlaamse singles) vindt daten tijdens de feestdagen namelijk moeilijker dan anders. Dit blijkt uit onderzoek van online datingapp Meetic i.s.m. iVox*. 

Daten tijdens de feestdagen, het is al snel heel wat: je ontmoet mogelijks al meteen de ouders van je potentiële nieuwe partner en je leert al wat vaker de vrienden van je nieuwe partner kennen. Toch schrikt dit niet iedereen af. Zo zegt zelfs 16% van de Vlamingen net iets sneller ‘ja’ om op date te gaan tijdens de feestdagen in vergelijking met de andere dagen tijdens het jaar.

Voornamelijk mannen willen graag toch op kerstdate gaan

Mannen laten zich dan weer niet afschrikken door de ietwat serieuze ondertoon die samen kerst vieren soms wel eens heeft. Ruim 3 op de 10 mannen zegt resoluut geen dates te vermijden, terwijl de helft van de Vlaamse vrouwen dates liever uitstelt tot na de kerstperiode. Mannen snakken dus net wat vaker naar de intimiteit van een partner tijdens kerst. Alleen is maar alleen, en de single man wil met veel plezier een wandeling in de sneeuw maken met een nieuwe vlam..

Wie is de ideale date om kerst mee te vieren?

1 op de 4 Vlamingen die op vrouwen valt neemt graag Dina Tersago mee op kerstdate. Tom Waes (17%) en Viktor Verhulst (13%) zijn dan weer de date bij uitstek voor de Vlamingen die op mannen vallen. Deze BV’s zijn meer dan welkom om mee de voetjes onder tafel te schuiven tijdens kerst en met volle borst mee te brullen met de klassieke kerstliedjes.

*Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Meetic tussen 14 en 20 oktober bij 1000 Vlamingen representatief op provincie, geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bedraagt 3,02%.

Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.