Meetic

De ‘Summer of Love’ met Meetic: hoe je ook vanop een afstand succesvol kan daten

20. Oct 2021
Antwerpen, 19 Augustus 2021 – Meetic geeft haar singles de tools om succesvol te daten met de exclusieve ‘love bench’ die tot 8 september dé plek is voor mensen in Antwerpen die opnieuw een stapje dichterbij elkaar durven komen. Spreek op een originele en veilige manier af met je online match voor een eerste date en leer elkaar beter kennen. Deze atypische dating locatie is een echte ice-breaker en geeft je meteen al iets om over te praten.

Photocredit: Robin Joris Dullers

We mogen en kunnen eindelijk weer genieten van een sociaal leven. Festivals alsook concerten vinden terug plaats, we kunnen opnieuw naar een film gaan kijken in de cinema en ook gezellig eten op restaurant is terug mogelijk. Hoewel we liefst ook zo snel mogelijk terug op date gaan blijkt dat zo’n 60% van de Vlamingen* terughoudend is wanneer het aankomt om die online match ook in ‘het echt’ te ontmoeten.

Relatietherapeute, klinisch seksuologe, psychologe en Meetic-experte Chloé De Bie vertelt: Online daten is een perfecte eerste stap. Wacht evenwel niet te lang om elkaar te ontmoeten. Spreek binnen de twee weken af op een openbare plaats. Als je langer wacht dan ga je zelf onbewust de gaten invullen en de persoon met je fantasie invullen waardoor je een vertekend beeld hebt. De realiteit kan dan tegenvallen. De love bench geeft jullie een ideale ontmoetingsplaats! De coronapandemie geeft een extra drempel; laat dit je écht niet afschrikken. Hou in je achterhoofd dat deze drempels er zijn voor ieder van ons…

Photocredit: Robin Joris Dullers

Love-Islander Stenn De Backer over opnieuw daten:Ik ben iemand die snel op iemand zal afstappen wanneer ik interesse heb in iemand, op dat vlak ben ik wel een beetje old-school. Leuk dat dit nu ook terug kan. Dus indien ik iemand via een online dating platform leer kennen dan wil ik die persoon ook zo snel mogelijk in het echt ontmoeten.

Photocredit: Robin Joris Dullers

De coronapandemie leidde verder niet alleen tot die afwachtende houding, maar ook tot een grotere onzekerheid over die spannende eerste date en hoe die juist moet verlopen.

Relatietherapeute, klinisch seksuologe, psychologe en Meetic-experte Chloé De Bie deelt haar beste tips om die (eerste) date, vanop een afstand, te doen slagen: 

 1. Ga nóg meer flirten met je non-verbale communicatie. Je ogen zijn de sleutel: wat langer kijken, spelen met je blik; aanvullen met een mysterieus glimlachje…
 2. Straal positieve energie uit. Wees vrolijk, spreek over leuke dingen, lach, gebruik humor, geef complimentjes… dit kan alleen maar aanstekelijk werken!
 3. Zet de ander in de spotlight! Luister aandachtig, stel voldoende bijvragen en wees dus oprecht geïnteresseerd in de ander.
 4. Zet je beste beentje voor! Dit betekent niet dat je je anders moet voordoen. Toon wel je leukste kantjes en speel je troeven uit!
 5. Tracht aandachtig te zijn voor de vibes die je datingspartner uitstraalt. Vertrouw op je intuïtie. Tast af! Daten is zoals dansen, je moet elkaars ritme aanvoelen.
 6. Maak je geen zorgen over je openingszin! Het is de attitude en de zelfzekerheid die telt! Onderzoek toont aan dat maar liefst 93% van je eerste indruk gebaseerd is op hoe je iets zegt en je lichaamstaal en dus niet wat je zegt!
 7. Probeer af en toe subtiel de houding van je datinsgpartner te spiegelen! Onbewust zorgt dit voor meer verbondenheid.
 8. Durf! Laat onzekerheid je niet tegenhouden. Jij bent de moeite waard om te leren kennen! En ieder van ons verdient (en zoekt) iemand die ons graag ziet om wie we zijn.

 

Photocredit: Robin Joris Dullers

*Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Meetic tussen 3 juni 2021 en 15 juni 2021 bij 1000 Vlamingen representatief op provincie, geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bedraagt 3,02%.

Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

  *Mandatory fields
  Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.