Meetic

Helft van de Vlamingen wil een meer avontuurlijke eerste date

13. Jul 2022

12 april 2022 – De lente is in aantocht en er wordt sinds de versoepelingen van de corona maatregelen weer volop ‘in real life’ gedate. Uit onderzoek van online datingapp Meetic i.s.m. iVox blijkt echter dat 40% van de ondervraagde Vlamingen, die wel eens op date gaan, het liever niet al te creatief aanpakken. Ze verkiezen nog steeds om samen een lekker drankje te drinken als leuke date om elkaar te leren kennen. Voor de andere helft van de Vlamingen mag een eerste date dan wel net dat tikkeltje spannender zijn dan wanneer er enkel iets gegeten of gedronken wordt.

Een traditionele date blijft populair bij de Vlaming

Voor 2 op de 5 Vlamingen (40%) die wel eens op date gaan, is een wat traditionelere date nog steeds de leukste optie. Voornamelijk bij de 35 plussers wordt een drankje gaan drinken sneller geapprecieerd. Zo blijkt ook dat er verdere verschillen zijn tussen mannen (54%) en vrouwen (41%). Wanneer er toch gevraagd wordt naar meer spannende date ideeën bij de traditionele Vlaming dan zien we verrassende cijfers. De Vlaming wil graag uit zijn comfortzone treden voor een pretparkbezoek (37%) en cocktails maken (35%), maar opvallend is dat een intieme spa-date (31%) ook in de top 3 voorkomt.

Een avontuurlijke date organiseren is een aantrekkelijke eigenschap

Op een eerste date mag het voor de Vlaming dan soms toch wat spannender. 48% wil graag iets anders dan de populaire traditionele date. De helft van de Vlamingen (53%) vindt het dan best wel moeilijk om spannende dates te verzinnen. Opvallend is wel dat het gezien wordt als een aantrekkelijke eigenschap door 71% van de Vlaamse vrouwen wanneer de (potentiële) date de leiding neemt in het plannen van een leuke activiteit.

 

*Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Meetic tussen 31 januari en 7 februari 2022 bij 1000 Vlamingen representatief op provincie, geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bedraagt 3,02%.

Contact Presse
Robin Houben
Coopr
robin@coopr.be
Michelle Serdons
Coopr
michelle@coopr.be
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.