Meetic

Meer dan de helft van de Vlaamse singles valt als een blok voor de stem alleen

24. Aug 2022

18 augustus 2022 – Op iemand vallen door enkel een stem te horen? Ja hoor, single Vlaanderen vindt een stem zo belangrijk dat meer dan de helft denkt als een blok te kunnen vallen voor de ander op basis van het stemgeluid alleen. Opgegroeid met een bepaald accent, een stille prater of met een schorre stem over het festivalterrein roepen? Het is onderdeel van hoe een ander naar je kijkt of ja…luistert.

Datingapp Meetic vroeg* aan single Vlaanderen hoe belangrijk de stem van een ander is tijdens het daten. Zo’n 58% van de ondervraagde singles gaf aan de stem belangrijk te vinden. Het kan ook een echte dealbreaker zijn, want maar liefst 65% van de singles knapt wel eens af bij het horen van de stem van een date.

Maar wat als je je droomdate aan de haak hebt geslagen en jouw stem valt niet in de smaak? Geen paniek! Want er liggen nog genoeg kansen om punten te scoren. Hoe? De oprechtheid in je stem kan je al ver brengen, zo’n 50% vindt dit namelijk heel aantrekkelijk. Focus goed op wat je date vertelt en laat ook blijken dat je luistert door bijvoorbeeld later in jullie gesprek nog eens terug te komen op bepaalde zaken. Daarnaast doet een goede grap het bij 1 op de 4 singles ook heel goed. Niet veel grapjes op zak? Dan is een accent of andere taal wellicht je laatste hulpmiddel.

Singles smelten voor een Antwerps of Italiaans accent
Sommige singles zijn dol op een accent, maar anderen vinden het helemaal niets. Als we single Vlaanderen mogen geloven liggen de Antwerpenaren (35%), Limburgers (26%) en Brusselaars (25%) erg goed in de markt met hun accent. Brits en Nederlands sluiten de top 5 af. Heb je deze accenten niet onder de knie? Dan kan je misschien gebruik maken van je Italiaans (35%), Spaans (34%) of Frans (33%), want ook daar gaan veel hartjes sneller van slaan!

Meetic voegt voicememo toe aan profiel
Tijdens het online daten begin je vaak met chatten en hoor je niet meteen de stem van de ander. Datingapp Meetic brengt daar verandering in, want de stem is duidelijk belangrijk. Je kunt op je eigen profiel een voicememo plaatsen waardoor de ander al kennis kan maken met je stem. Door bijvoorbeeld in te spreken wat je hobby’s, favoriete film of weekend plannen zijn. Een perfecte manier om de ander kennis te laten maken met jouw stem, en het geeft je meteen ook een ijsbreker om over te praten.   

 Singles laat van je horen! Kom daten in De Stadsfeestzaal op 25 augustus.Ben jij benieuwd hoe snel je al dan niet bent aangetrokken door een stem? Kom erachter op donderdag 25 augustus, want dan kan je de Love Booth van Meetic ontdekken in De Stadsfeestzaal in Antwerpen. We organiseren een leuke blind date voor je waarin je uitsluitend de stem van de ander hoort. Spreekt de stem van jouw date je wel aan?  Dan sturen we jullie meteen op date om het gesprek verder te zetten! Een ervaring om nooit meer te vergeten.

 

*Onderzoek van Meetic uitgevoerd door Clint onder 1.017 Vlaamse Meetic gebruikers vanaf 18 jaar in de periode juli 2022

Contact Presse
Robin Houben
Robin@coopr.be
Michelle Serdons
Michelle@coopr.be
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.