Meetic

Meetic onderzocht wat singles al dan niet invullen op hun profiel

13. Jul 2022

7 juni 2022 – Bijna iedereen heeft al eens gebruik gemaakt van een dating platform, of misschien over de schouder van een vriend of vriendin meegekeken. Scrollen, lezen en klikken om een leuke date te vinden, maar een perfecte match hebben is niet altijd even makkelijk. Daarom bieden de meeste dating platformen een aantal vragen aan om jezelf te omschrijven en uit te zoeken wat je wenst in een potentiële partner. Wat blijkt uit deze profielanalyse? Vlamingen houden sommige antwoorden liever voor zich, maar weten wel wat ze willen en verhogen zo hun kans op een goede match. Relatietherapeute, klinisch seksuologe, psychologe en Meetic-experte Chloé De Bie licht de cijfers toe én geeft advies.

De Vlaming weet perfect wat die wil in een relatie

Uit recent onderzoek* blijkt dat bijna de helft van de Vlaamse singles (44%) weten wat ze zoeken in een potentiële partner. Het lijkt erop dat we sinds de corona crisis meer tijd hebben gehad om uit te zoeken wat we exact willen en dat we daardoor zelfs iets kieskeuriger zijn geworden. Zo geeft 2 op 5 Vlaamse singles sneller aan naar wat ze specifiek op zoek zijn in een relatie. Opvallend is dat 1 op de 5 Vlaamse singles ook sneller serieuze topics naar boven haalt op een date. Op deze manier weten we meteen waar iemand staat in het leven.

Meetic onderzocht wat singles al dan niet invullen op hun profiel

De Vlaamse single geeft aan te weten wat ze willen, maar blijkt dit ook zo uit hun online dating profiel? Zijn ze eerlijk in wat ze zoeken? De cijfers geven weer dat de singles hun profiel voor 80% – 90% invullen, maar toch vallen enkele kleine onbeantwoorde vragen op.

Onderzoek geeft aan dat 7% van de Meetic gebruikers liever zijn ‘echtelijke status’ niet invult. Volgens Chloé De Bie:  “Dit heeft mogelijks te maken met het feit dat er nog steeds een taboe rust op bijvoorbeeld ‘gescheiden zijn’. Toch is het correct invullen van zulke vragen net een hulptool voor het vinden van je ideale partner. Mensen zijn altijd op zoek naar gelijkenissen in hun toekomstige partner, iemand die hen begrijpt.”

Datingapp Meetic stelt ook een andere levensbelangrijke vraag aan haar gebruikers namelijk: ‘Wil je kinderen?’ Opvallend is dat 1 op de 10 singles liever niet aangeeft op zijn/haar dating profiel of er een kinderwens is. “Dit heeft mogelijks te maken met het feit dat veel mensen zelf twijfelen of ze kinderen willen. Iemand die net heel graag kinderen wil zal dit zeker aanduiden, net zoals iemand die geen kinderen wil. De 10% van de gebruikers die dit niet aanduidt, laat het antwoord een beetje in het midden en laat zich mogelijks leiden door de goede match met de ideale partner”, aldus Chloé De Bie.

Na dit onderzoek blijkt dat Vlaamse singles zoveel mogelijk op hun profiel invullen, maar dat ze enkele vragen liever voor zich willen houden. Volgens relatietherapeute, klinisch seksuologe, psychologe en Meetic-experte Chloé De Bie is je profiel volledig invullen, en vooral eerlijk invullen, een absolute must: “De overgrote meerderheid van de singles begrijpt duidelijk dat het bij online daten van belang is je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Alleen zo vergroot je je kans op het vinden van een goede match en een grote liefde.”

*Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Meetic tussen 31 januari en 7 februari 2022 bij 1000 Vlamingen representatief op provincie, geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bedraagt 3,02%.

Contact Presse
Robin Houben
Coopr
robin@coopr.be
Michelle Serdons
Coopr
michelle@coopr.be
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.