Meetic

Meetic strijdt actief tegen cyberpesten

25. Jun 2021

Meetic strijdt actief tegen cyberpesten

Antwerpen, 3 juni 2021 – Bij Meetic staat de veiligheid van haar singles voorop. Al 20 jaar lang zet de online dating service zich in om ervoor te zorgen dat singles op de meest veilige manier online kunnen daten met ondersteuning van dating coach Lara. Cyberpesten komt vaak voor en helaas zijn online dating services hierop geen uitzondering. Daarom voert Meetic de strijd op door singles innovatieve tools aan te bieden om online intimidatie en pesterijen op te sporen en natuurlijk te voorkomen in de toekomst. Vanaf vandaag herkent en grijpt dating coach Lara namelijk in bij ongewenst gedrag in de chatbox van singles.

Dating coach Lara: hoe artificiële intelligentie singles beschermt 

Meetic was de eerste in de online datingwereld die een chatbot lanceerde. Naast dat Lara volledig gepersonaliseerde gesprekken voert en advies en tips geeft, komt zij nu ook op voor haar singles om vormen van cyberpesten te voorkomen. Hoe kunnen singles beter worden beschermd tegen cyberpestgedrag zonder hun privacy in gevaar te brengen of hun gebruikerservaring complex te maken? Dat was de ultieme uitdaging voor Meetic en nu is die missie volbracht.

Wie is er namelijk meer capabel dan dating coach Lara, de eerste virtuele datingcoach die Meetic lanceerde, om singles te beschermen tegen online intimidatie?

Dating coach Lara is innovatiever dan ooit:

 • Ze grijpt in als er te veel berichten naar dezelfde persoon worden gestuurd zonder antwoord. Dating coach Lara waakt erover dat gesprekken vlot verlopen en legt indien nodig uit wat singles kunnen doen (een profiel melden en / of blokkeren) en helpt hen zo een einde te maken aan de lastige situatie.
 • Ze legt singles de online dating etiquette uit: 

  Regel 1: Geef je chatpartner tijd om te antwoorden op je bericht. Het is en blijft de keuze van de persoon om te antwoorden.

  Regel 2: Een keer proberen is prima. Tweemaal is OK. Drie keer is teveel.

  Regel 3: Respecteer de andere persoon, wat er ook gebeurt: gebruik geen beledigende of denigrerende taal of stuur geen ongevraagde, ongepaste foto’s.

“Wij willen dat members zich veilig voelen bij ons, en hen daarom ook beschermen tegen online pestgedrag, zónder dat hun privacy en gebruikerservaring in gevaar komt. Dit was een mooie uitdaging voor Meetic, maar de missie is geslaagd! Chatbot Lara wordt dagelijks door duizenden members geraadpleegd voor tips en advies rondom daten. Het leek ons daarom een logische stap om haar ook in te schakelen om ongewenst gedrag te detecteren”deelt Roelijne Peters van Meetic.

Klantenservice, Moderation en Beveiligingsafdeling die voor singles zorgt

Meetic zet zich al meer dan 20 jaar in om haar services aan te passen aan maatschappelijke ontwikkelingen en de behoeften van singles. Dankzij het op abonnementen gebaseerde bedrijfsmodel heeft Europa’s toonaangevende online datingservice de best mogelijke strategieën ontwikkeld om cyberpesten te bestrijden.

Meetic heeft aandacht voor singles tijdens hun volledige online dating ervaring, wat hun behoeften ook zijn.

Wanneer er sprake is van cyberpesten kunnen singles rekenen op het Meetic-team dat:

– Bereikbaar is: 24/7 per e-mail of telefoon

– Betrouwbaarheid: elke melding wordt zo snel mogelijk behandelt

– Ervaring: Meetic’s klantenservice heeft jaren ervaring

Meetic singles kunnen verder gebruik maken van verschillende tools om zichzelf te beschermen tegen cyber-stalking:

 • Community regels en het vertrouwen handvest beschikbaar op Meetic’s site en app (https://nl.meetic.be/d/account/safety)
 • Het rapporteren van een profiel vanuit hun mailbox om de moderatie dienst te waarschuwen.
 • Je kan een profiel blokkeren zodat deze persoon je niet meer kan contacteren.

De nieuwe AI Lara-functie stelt Meetic in staat om sneller te reageren en de leider te worden in de strijd tegen intimidatie tijdens het online daten. Zo zorgt Meetic ervoor dat online daten vooral een leuke en aangename ervaring is en blijft.

_________________________________________________________________________________

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Neem voor meer informatie of vragen contact op met: Coopr | meetic@coopr.be. Download de beschikbare beelden hier. Alle persberichten zijn terug te vinden via deze link.

Over Meetic

Meetic werd opgericht in 2001. Dankzij Meetic vonden al 8 miljoen singles de liefde in Europa (Research Now, 2018) en biedt members de beste & meeste functionaliteiten om singles te ontmoeten, van geavanceerd zoeken met de uitgebreide Meetic App tot het ontmoeten van singles via de Video Chat. Meetic.be is onderdeel van Meetic Group, een internetbedrijf van IAC/InterActiveCorp dat internationaal beursgenoteerd is (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op nl.meetic.be.

Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

  *Mandatory fields
  Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.