Meetic

Singles hebben meer nood aan het vinden van een partner sinds coronacrisis

8. Jan 2021
  • – Een vijfde van de Vlaamse singles geeft aan nu meer actief te zijn op online datingplatformen dan voor de coronapandemie;
  • – 3 op de 10 Vlaamse singles voelt ook meer druk om een partner te vinden gezien de kansen om iemand te leren kennen aanzienlijk verkleind zijn;
  • – Mannen zijn meestal degene die de conversatie starten en willen snel een ontmoeting na het online daten;
  • – De Vlaming vindt ghosten tijdens het online daten erg onbeleefd, maar doet dit toch;

Antwerpen, 8 januari 2021 – Volgens recent onderzoek van Meetic* en iVox blijkt dat de Vlaamse singles meer nood hebben aan het vinden van een partner sinds de coronacrisis. Vlaamse singles zijn dus vaker actief online te vinden op datingplatformen dan voor de pandemie.

Meer dan een kwart van de Vlamingen (27%) geeft aan een datingsite te gebruiken of te hebben gebruikt. Maar liefst 82% van de online daters geven eveneens aan daadwerkelijk ook al eens op date te zijn geweest met iemand die ze via een online datingsite hebben leren kennen. 7 van de 10 online daters willen hun gesprekspartner dan ook zo snel mogelijk ontmoeten na het opstarten van het gesprek. Daarbij is het wel opvallend dat mannen hier het voortouw in nemen. Natuurlijk is dit momenteel niet zo vanzelfsprekend met de huidige maatregelen.

Online daters zeggen altijd oprecht te zijn, en verwachten dit ook van hun gesprekspartners

Iets meer dan de helft van de online daters (59%) geven aan het gevoel te hebben gewaardeerd en gerespecteerd te worden tijdens het chatten via online datingsites. Hoewel 7 op de 10 online daters zeggen dat hun gesprekspartners meestal beleefd zijn, ergeren 4 op de 10 zich ook aan de directheid van sommige mensen op datingsites.

Uit onderzoek van Meetic* blijkt dat een meerderheid zegt zich op datingsites altijd oprecht te gedragen tegenover hun chatpartners. Zo geven 6 op de 10 Vlaamse singles ook aan dat ze vertrouwen hebben in de perso(on)n(en) waarmee ze aan het chatten zijn en dat ze weten wie hij/zij echt is.

Roelijne Peters, Sr. Marketing Manager Europe van Meetic: “Onze absolute prioriteit zijn authentieke connecties, waarbij de veiligheid van onze members voorop staat. Iemand voor de eerste keer ontmoeten is spannend en leuk, maar de algemene veiligheid is het belangrijkste. Bij Meetic verbinden we er ons toe geen valse profielen aan te maken. De profielomschrijving en foto’s worden systematisch gecontroleerd door een team van moderatoren voordat ze online worden geplaatst op de site.”**

7 op de 10 Vlaamse online daters geven verder ook aan het onbeleefd te vinden om iemand tijdens het daten te ghosten (opeens niets meer laten weten nvdr), zij spreken uit ervaring want een even groot aandeel is zelf al eens geghost geweest, blijkt uit onderzoek van Meetic*.

De coronacrisis heeft een verandering teweeg gebracht

COVID19 heeft duidelijk een weerslag op het dating leven van de Vlaming: ongeveer 3 op de 5 Vlaamse singles die wel eens online daten (57%) zeggen dat online daten voor hen momenteel de enige manier is geworden om een partner te leren kennen. Een vijfde van de Vlaamse singles geeft dus ook aan nu meer actief te zijn op online datingplatformen dan voor de coronapandemie.

Uit onderzoek van Meetic* blijkt dat bovendien bijna een derde van de singles meer druk voelt om een partner te vinden gezien de kansen om iemand te leren kennen aanzienlijk verkleind zijn. Verrassend is dat dit het vaakst voorkomt bij jongeren. Verder zeggen 2 op de 5 singles, in vergelijking met voor de coronacrisis, meer nood te hebben aan het vinden van een partner omdat ze zich vaker alleen voelen.

* Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Meetic tussen 11 en 15 december 2020 bij 1.000 Vlamingen, representatief op geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bij 1.000 Vlamingen bedraagt 3,02%.

** Match Group heeft een toegewijd team en een breed scala van technologische systemen om spam en fraude te identificeren en te verwijderen van onze services. Dan hebben we het concreet over een combinatie van geautomatiseerde en handmatige systemen om iedere profielbeschrijving te controleren, om IP-adressen uit landen met verhoogt risico te blokkeren, gestolen creditcardnummers te identificeren en verdachte communicatie in profielen te detecteren. De merken van Match Group, waaronder ook Meetic, adviseren members daarbij ook om waakzaam te zijn, onze veiligheidstips op te volgen. Denk aan tips als nooit geld over te maken naar iemand die ze op onze platforms hebben ontmoet en ook ongepast of verdacht gedrag gelijk te melden. Deze adviezen zijn bedoeld om oplichting te voorkomen en de volgende potentiële slachtoffers te beschermen.

_________________________________________________________________________________

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Neem voor meer informatie of vragen contact op met: Coopr | meetic@coopr.be. Download de beschikbare beelden hier.

Over Meetic

Meetic werd opgericht in 2001. Dankzij Meetic vonden al 8 miljoen singles de liefde in Europa (Research Now, 2018) en biedt members de beste & meeste functionaliteiten om singles te ontmoeten, van geavanceerd zoeken met de uitgebreide Meetic App tot het ontmoeten van singles via de Video Chat. Meetic.be is onderdeel van Meetic Group, een internetbedrijf van IAC/InterActiveCorp dat internationaal beursgenoteerd is (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op nl.meetic.be.

Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.