Meetic

Singles zijn klaar voor de spanning van een echt liefdesverhaal

2. Feb 2022

Singles zijn klaar voor de spanning van een echt liefdesverhaal

1 januari 2022 – Het piekseizoen, dat overigens tot Valentijn loopt, van online daten is op tweede Kerstdag weer van start gegaan dus als je als single op zoekt bent naar de juiste partner dan is nu het moment om te (her)beginnen met online daten. Uit onderzoek van online datingapp Meetic i.s.m. iVox* blijkt dat 1 op de 3 Vlaamse singles* nu meer geneigd zijn om een partner te zoeken in vergelijking met het begin van de pandemie. 20% van de Vlaamse singles is op dit moment zelfs heel concreet op zoek naar een partner.

Online datingapp Meetic is ook het afgelopen jaar verder geëvolueerd als een echte leider en pionier in de dating industrie. De focus ligt niet alleen op grote maar ook de kleine maatschappelijke veranderingen om zo te blijven luisteren naar wat de single nu echt wilt. Het doel vandaag is hetzelfde als tijdens het prille begin: singles bijstaan in hun zoektocht naar een echte, maar ook spannende relatie.

Ondanks alle uitdagingen die met een pandemie meekomen, zijn de Meetic singles meer betrokken dan ooit:

  • Zij zijn degenen die, ondanks alle moeilijkheden die de (eerste) lockdown teweeg brachten, nog meer dan voorheen in contact met elkaar gebleven zijn;
  • Ze wilden ook zichzelf graag wat beter leren kennen door Meetic’s coachingsaanbod (via podcasts, live coaching, video’s en meer), de singles namen de tijd om na te denken (41%**) en leerden elkaar nog net dat tikkeltje beter kennen door meer persoonlijke berichten naar elkaar te sturen;
  • En ten slotte zijn zij de mensen die, in deze blijvende tijden van social distancing, zich volledig hebben aangepast en video dating alsook virtuele dates hebben geadopteerd (36%).

Maar hoe zit het met het echte verhaal waar Meetic singles van dromen na deze twee jaar van de pandemie? 65% gaf aan een serieuze relatie te willen, en van hen besefte (of durfde toe te geven) 28% dit tijdens de lockdown. De Meetic single (64%) is op zoek naar een authentiek liefdesverhaal

Tot slot: Meetic singles willen liefde! En niet zomaar liefde maar liefde die je in vervoering brengt. Liefde die intens is en soms ook een beetje gek. Ze willen het verhaal dat je elke dag doet zweven van geluk, wetende dat je die persoon hebt gevonden met wie je kunt lachen (belangrijk voor 88% van de singles), dezelfde passies deelt (61% wenst dat) en gewoon elke dag gelukkig mee kunt zijn (het doel voor de helft van de single).

Meetic durft te praten over liefde want ze blijven geïnspireerd door hun singles. De online datingapp nodigt singles uit om een echt liefdesverhaal te beleven dat even serieus als spannend is. Een modern liefdesverhaal, het soort dat beklijft en opwindt. Oprecht en vol emoties.

*Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Meetic tussen 14 en 20 oktober bij 1000 Vlamingen representatief op provincie, geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bedraagt 3,02%.

**Online onderzoeken uitgevoerd door Meetic in 2020 en 2021 (enquêtes uitgevoerd tijdens de Covid pandemie)

Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.