Lexa

6 op de 10 singles tongzoent tijdens eerste date

15. okt. 2019

Terwijl 1 op de 10 de French kiss het liefst geheel overslaat

Amsterdam, 15 oktober 2019 – Nederlandse singles houden wel van een potje tongzoenen. Het is intiem en lekker. Tijdens de eerste date of ontmoeting houdt 59% van de singles zich niet in. Gezoend moet en zal er worden. Die eerste zoen kan immers de eerste stap zijn naar een lange liefdesrelatie. Datingservice Lexa.nl onderzocht wat Nederlandse singles vinden van tongzoenen. De spelregel om de eerste keer niet meteen te zoenen, blijkt inmiddels behoorlijk ouderwets. En 1 op de 10 singles slaat de ‘French kiss’ het liefst helemaal over. 

4 op de 10 singles begroet met drie zoenen
Tijdens een eerste date of ontmoeting wordt vrij makkelijk getongzoend, maar hoe begroet je elkaar bij de eerste date? De meeste singles gaan voor safe met drie zoenen op de wang. 13% houdt het bij een wat zakelijke hand. Nog geen 1% van de singles gooit gelijk vol passie de tong in de strijd.
Anders liggen de cijfers bij de begroeting op de tweede date. Als de eerste keer uiteindelijk wel (intiem) is gezoend maken de afstandelijke hand en ‘hoi plaats voor een kus op de mond (34%) en een kus met knuffel (21%). Ook nu is in de eerste minuut tongzoenen niet in trek. Dit heeft kennelijk toch een aanloopje nodig.

Bang voor blauwtje  
Een eerste tongzoen met je nieuwe vlam blijft natuurlijk best spannend. Ondanks de spanning gaat bijna de helft er voor, waar de andere helft van de singles alleen de stap zet als ze zeker weten dat ze geen blauwtje lopen. “Dit is toch de eerste intieme kennismaking met de ander en daarmee toch een belangrijk moment”, zegt seksuologe Eveline Stallaart. Als er eenmaal een klik is, schroomt 70% niet om lekker te gaan zoenen. “Het is een mooie opwarmer en komt alleen maar ten goede aan wat erna gaat volgen, of dat nu seksueel is of niet.” 

Liefst ‘een beetje tong’
De Nederlandse singles hebben wel voorkeuren als het op zoenen aankomt. De kus op de mond met een beetje tong is favoriet, gevolgd door een lieflijk kusje op de mond. Anti-zoeners zijn er ook: van 1 op de 10 singles mag het geheel achterwege blijven.

Over de frequentie van tongzoenen blijken de meningen verdeeld: 37% doet dat het liefst iedere dag. Hoe langer de relatie duurt hoe minder er gezoend wordt, gaat gelukkig niet op: meer dan tweederde blijft een leven lang zoenen. “De tong, een orgaan met een miljoen ultragevoelige zenuwuiteinden, kan al vrij snel de lust doen oplaaien. Het is de ultieme manier om nader tot elkaar te komen”, aldus Eveline Stallaart. Slechts 7% tongt overigens alleen maar tijdens het voorspel van de seks.

*Het onderzoek werd in juli 2019 in opdracht van Lexa.nl representatief uitgevoerd door Kien Onderzoek onder 1.121 Nederlandse single mannen en vrouwen tussen de 18 en 50 jaar oud.
Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic en de gelieerde bedrijven binnen Europa, die deel uitmaken van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.