Lexa

70 procent van de singles hoopt op een relatie in 2016

4. jan. 2016

Amsterdam, 4 januari 2016 – Het bezoek en aantal inschrijvingen op Lexa.nl piekt in januari traditiegetrouw. Ook dit jaar zal dat niet anders zijn. Het vinden van een relatie is voor veel singles dan ook een belangrijk goed voornemen. Maar liefst 70% procent van de singles hoopt komend jaar een relatie te krijgen blijkt uit onderzoek* van datingservice Lexa.nl.

Om die relatie te krijgen zijn de singles bereid veel op te geven. Zo is 32% bereid een half jaar chocolade op te geven, 22% social media in de ban te doen en 20% een kroegavond met vrienden aan zich voorbij te laten gaan. Het laten varen van vakanties en leven zonder mobiele telefoon is voor de meesten een groter offer. Het meest opmerkelijke feitje is dat 45% van de Europese singles bereid is een half jaar lang elk weekend om 4 uur ’s nachts op te staan als ze daar hun ideale partner mee zouden kunnen vinden. Duitse (38%) en Zweedse vrouwen (39%) zijn daar beduidend minder toe bereid.

Emiel Spies: “Het nieuwe jaar biedt nieuwe kansen. Juist voor singles. Want januari is dé maand om jezelf als single op de kaart te zetten en leuke matches te scoren. Uit onze cijfers blijkt dat er meer mensen actief op zoek zijn en vanwege de jaarwisseling zien singles ook meer mogelijkheden. Om je kansen te verhogen kun je bijvoorbeeld eens kijken naar je profielfoto en je persoonlijke omschrijving. Soms is een kleine aanpassing al genoeg om iemand te verleiden. Dicht bij jezelf blijven is natuurlijk het allerbelangrijkste en wat ons betreft kunnen singles het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet zien”, aldus Emiel Spies van Lexa.nl.

* Onderzoek: new years resolutions werd gehouden onder 3176 Meetic leden in Europa (NL, FR, DUI, IT, SW) in de leeftijdscategorie 18+ van 15 tot 20 september 2015.

 

– EINDE PERSBERICHT-

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic en de gelieerde bedrijven binnen Europa, die deel uitmaken van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.