Lexa

80 procent van de singles stuurt binnen een dag een berichtje – Smartphone gebruiken tijdens de date is een afknapper

31. mei 2016

Amsterdam,  31 mei 2016 – Na een succesvolle date laat het merendeel van alle singles binnen een dag iets van zich horen. Een derde van de singles stuurt zelfs binnen een uur een berichtje naar de ander, zo blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl. Maar een klein deel (17%) stuurt geen berichtje. Na het ontvangen van het eerste berichtje stuurt 32% van de Nederlandse singles al binnen een uur een reactie. Tijdens een date met je telefoon spelen wordt over het algemeen niet gewaardeerd.

“Als je positief bent over je date is het een must om een text te sturen. Perfect getimede berichtjes geven je date een goed gevoel en maakt de stap naar de volgende date ook makkelijker. Let dus wel op dat je tijdens die date je telefoon weglaat; om irritatie te voorkomen, maar natuurlijk vooral om elkaar nog beter te leren kennen”, aldus Emiel Spies van Lexa.nl.

Tijdens een date wordt het kijken naar en versturen van berichten niet gewaardeerd en kan het zelfs als afknapper worden ervaren. Meer dan de helft van de singles gebruikt tijdens een date nooit de telefoon. 32% gebruikt de telefoon alleen als de date wat tegenvalt. Wanneer de date een succes is blijft de telefoon van tafel. Meer tips lees je hier.

Oudere singles gebruiken hun telefoon minder dan jongeren, zo kijkt 70% van de singles in de leeftijdscategorie 50-65 nooit op hun telefoon tijdens een date. Wanneer er dan toch op de telefoon wordt gekeken, ervaart het merendeel van de respondenten dit als een afknapper (72%).

Meer dan de helft van de vrouwen vraagt aan haar date of de telefoon opgeborgen kan worden. Mannen doen dit minder snel. Slechts een vijfde van de respondenten geeft aan het niet erg te vinden wanneer hun date berichten verstuurt via de telefoon.

Over het onderzoek
*Love Geist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa, uitgevoerd door TNS en liep van 10 november tot 2 december 2015. In totaal hebben 9.251 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd. Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.