Lexa

Afgetrainde torso’s van profvoetballers het meest aantrekkelijk voor singles – Voetbalwedstrijd kijken tijdens een eerste date is een afknapper

12. jul. 2016

Amsterdam, 28 juni 2016 – Singles vrouwen vinden de afgetrainde torso’s van de voetballers het meest aantrekkelijk om naar te kijken, zo blijkt uit onderzoek van datingservice lexa.nl in het kader van het EK voetbal. Het kijken van een voetbalwedstrijd tijdens een eerste date is geen ‘succes’, maar een derde van de vrouwen kijkt toch mee.

Bijna de helft (40%) van de singles vindt de afgetrainde torso’s, die de profs maar al te graag showen als ze een doelpunt maken, het meest aantrekkelijk. De billen van de voetballers wordt door 19% van de singles als het meest verleidelijk gezien, als laatste komen de gespierde benen (14%). Singles van 50 jaar en ouder vinden met name de manier waarop de voetballers over het veld bewegen het meest aantrekkelijk.

Al kijkt het merendeel van de singles graag naar het lichaam van de profvoetballers, het kijken van een voetbalwedstrijd tijdens een eerste date valt minder in de smaak. Bijna een vierde van de singles stelt voor om iets anders te gaan doen. Ongeveer een derde van de vrouwen kijkt mee, maar alleen omdat zij geïnteresseerd is in de date aldus lexa.nl. Ongeveer 23% accepteert het voorstel omdat ze van voetbal houden en 8% geeft aan het voorstel af te wijzen en de date te cancelen na het ontvangen van zo’n voorstel.

Ondanks de roem, rijkdom en het topfitte lichaam, hebben ook professionele voetballers imperfecties. Maar volgens lexa.nl en single Nederland kunnen imperfecties juist ook aantrekkelijk zijn. Koppigheid (35%) komt dan als winnaar uit de bus, gevolgd door ongeduldigheid (29%) en op de derde en vierde plaats komen sloddervossen (26%) en snurkers (10%). Al hopen de singles natuurlijk dat snurken niet hetgeen is wat ze wakker houdt ‘s nachts als ze naast een profvoetballer zouden liggen.

Over het onderzoek

Dit onderzoek is uitgevoerd onder de members van datingservice lexa.nl van 21 april tot 29 april 2016. In totaal deden 1650 Nederlandse single vrouwen mee aan dit onderzoek, in de leeftijd van 18 tot 50 jaar en ouder.

Over Lexa Lexa.nl, opgericht in 2002, is erkend als de datingservice die de beste service biedt (TNS, 2018) en tevens marktleider binnen de Nederlandse datingbranche. Dankzij Lexa kent 1 op de 5 mensen een Lexa koppel  324.000 singles de liefde (Dynata, juli 2021) en biedt members de beste en meeste functionaliteiten om singles te ontmoeten, van geavanceerd zoeken met de uitgebreide Lexa App tot het ontmoeten van singles op één van de Lexa Events. Lexa.nl is onderdeel van Meetic Group, een internetbedrijf van IAC/InterActiveCorp dat internationaal beursgenoteerd is (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.