Lexa

Bijna de helft Nederlandse singles valt als een blok voor stemgeluid alleen

19. aug. 2022

Met een Brabants, Amsterdams of Limburgs accent heb je een streepje voor!

Alleen op iemand vallen door een stem te horen? Ja hoor, single Nederland vindt een stem zo belangrijk dat bijna de helft denkt als een blok te kunnen vallen voor de ander op basis van alleen stemgeluid. Opgegroeid met een bepaald regionaal accent, luidkeels lachen in het theater of met schorre stem over het festivalterrein brullen. Het is onderdeel van hoe een ander naar je kijkt of nou ja…luistert. 

Datingservice Lexa vroeg* aan single Nederland hoe belangrijk de stem van een ander is tijdens het daten en daar blijkt geen twijfel over mogelijk: zo’n 77% van de ondervraagde singles gaf aan de stem (heel) belangrijk te vinden. Een heuse dealbreaker, waarbij bijna de helft van de singles ook aangeeft wel eens teleurgesteld te zijn door de stem van een date.

Maar wat als je een droomdate hebt gescoord en jouw stem valt niet in de smaak? Geen paniek! Want er liggen nog genoeg kansen om punten te scoren. Hoe? Oprechtheid (59%) gaat je ver brengen. Focus goed op wat je date vertelt en laat ook blijken dat je luistert door bijvoorbeeld later in jullie gesprek nog eens terug te komen op bepaalde zaken. Daarnaast doet een goede grap het bij 1 op de 5 singles ook heel goed. Nog geen succes? Dan is een accent of andere taal wellicht je laatste redmiddel. 😉

Brabants accent en de Spaanse taal: singles smelten! 

De een is dol op een accent en de ander vindt het helemaal niks. Maar als we single Nederland mogen geloven doen de Brabanders (34%), Amsterdammers (29%) en Limburgers (22%) het uiterst goed op de vrijgezellenmarkt met hun regionale accent! Heb je deze accenten niet onder de knie? Dan misschien wel Spaans (33%), Italiaans (30%) of Frans (22%), want ook daar gaan veel hartjes sneller van kloppen!

Lexa voegt voicememo toe aan profiel

Tijdens het online daten begin je vaak met chatten en hoor je niet direct de stem van de ander. Datingservice Lexa brengt daar verandering in. Je kunt op je eigen profiel een voicememo plaatsen waardoor de ander al kennis kan maken met je stem. Door bijvoorbeeld in te spreken hoe jouw lievelingsweekend eruitziet. Een perfecte manier om de ander alvast je stem te laten horen.    

Kom daten: ik hoor je wel, maar ik zie je niet.Bezoek op 26 augustus de Love Booth van Lexa op CuliNESSE, Kosboulevard Rotterdam en ervaar zelf de kracht van je stem tijdens het daten. We organiseren een blind date voor je waarin je uitsluitend de stem van de ander hoort. Spreekt de stem van jouw date je wel aan? Dan sturen we jullie direct op date! Een ervaring om nooit meer te vergeten.


* Onderzoek van Lexa uitgevoerd door Clint onder 1.021 Nederlandse Lexa gebruikers tussen de 25-49 jaar, in de periode juli 2022.

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.