Lexa

Deze zomer daten jij en je vlam real life met behulp van een chatbot

18. jul. 2020

Lexa opent hét datingseizoen met de Lexa Summer Journey, een unieke  wandeldate voor alle singles om elkaar beter te leren kennen

 

Amsterdam, 13 juli 2020 – Vandaag luidt Lexa het datingseizoen in met de lancering van een unieke date-activiteit voor singles. De Lexa Summer Journey neemt jou en je vlam in real life mee langs de meest romantische plekken in Rotterdam, Amsterdam of Utrecht. De Facebook messenger chatbot van de datingservice is de ‘gids’ én bron van inspiratie tijdens het afspraakje. Bij de start van de wandeling krijgen de singles een ijsbreker vraag om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast kan tussentijds de hulplijn ingeschakeld worden voor een extra boost tijdens de date. De chatbot is gratis en door iedereen te gebruiken. 

Foto hints en coördinaten

De Lexa Summer Journey werkt via de Facebook Messenger chatbot van Lexa en is vanaf vandaag te gebruiken. Door ‘Start de Lexa Summer Journey’ te typen in de chatbot, gaat de unieke date van start. Door middel van foto hints en coördinaten worden de singles in zo’n 1,5 uur langs romantische plekken geleid. Drukke hotspots in de steden worden vermeden, zodat je op een veilige manier kan daten. De date eindigt op een locatie waar je samen met je potentiële lover kunt nagenieten van de originele real life ontmoeting.

“Never have I ever…”

Een eerste echte date kan spannend zijn. Bang voor ongemakkelijke stiltes? Niet nodig. Bij de start deelt de chatbot een ijsbreker vraag, én je krijgt per gevonden romantische plek leuke fun facts en vragen over de locatie. Wanneer er tussentijds ‘Hulplijn AAN’ naar de chatbot gestuurd wordt, ontvang je extra vragen zoals “Wat is jouw guilty pleasure?” en “Never have I ever…”. Zo leren jullie elkaar nog beter kennen.

Het nieuwe daten

Daten gaat deze zomer anders dan anders. Na een lange periode voornamelijk alleen thuis te zitten en virtueel te daten, snakt meer dan de helft van de singles* nu nog meer naar de eerste real life ontmoeting. Zeker in de zomer wanneer de zon schijnt en de temperatuur stijgt. “De zomer is het seizoen van flirten en daten. Lexa wilde iets unieks en tegelijkertijd iets verantwoords ontwikkelen voor singles die op first real life date gaan. Het leuke aan de Lexa Summer Journey is dat ze niet alleen elkaar, maar ook de hidden gems van de stad ontdekken”, aldus Roelijne Peters van Lexa.

De Lexa Summer Journey chatbot is alleen in het Nederlands beschikbaar.

 

*Intern onderzoek van Lexa uitgevoerd van 5 mei 2020 tot 11 mei 2020 onder 1,073 Lexa gebruikers van 18 jaar en ouder in Nederland

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic en de gelieerde bedrijven binnen Europa, die deel uitmaken van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.