Lexa

Gezocht: een fitnessende alleseter met hond

11. mei 2021

Zo ziet de ideale man en vrouw er anno 2021 uit volgens single Nederland

Amsterdam, 11 mei 2021 – Op wie we verliefd worden, hebben we vaak niet in de hand. Maar een voorkeur hebben we zeker. Dit blijkt uit onderzoek* van datingservice Lexa onder 1.883 Nederlandse singles. Dat mannen van mars komen en vrouwen van venus geldt ook bij de zoektocht naar de liefde. Hoewel er ook veel verschillen te vinden zijn in wat beide geslachten zoeken in hun nieuwe liefde, zijn er ook veel raakvlakken. Zowel de man als de vrouw valt op een date die graag fitnest, alles lust en van honden houdt.

Samen romantisch actiefilms kijken
Mannen en vrouwen lijken heel verschillend. Toch blijkt dat we op liefdesvlak ook veel gemeen hebben met elkaar. Naast dat ze beiden afknappen op een date die niet fitnest, weinig lust en niet van honden houdt, wordt zowel de man als de vrouw er wel blij van als de date romantisch is aangelegd en ervan houdt om samen uit eten te gaan. Het plaatje is helemaal compleet als beiden ook van actiefilms houden. Drie perfecte ingrediënten voor een fijne date samen! Zoomen we in op persoonlijkheid, dan gaat ieders hart sneller kloppen wanneer de ander betrouwbaar is.

De vrouw kiest voor een man in pak
De serie Suits is niet voor niets een enorme hit. Wie zwijmelt er niet weg bij de heren uit deze serie? Mannen in pak scoren goed bij de vrouwen. De single vrouw heeft het namelijk gemunt op een single advocaat! Daarnaast ontdekken ze graag de wereld samen met de ander, want het liefst is haar potentiële liefde reislustig ingesteld. Mannen let op: verrassend genoeg kijkt de vrouw het liefst naar een man met een normaal postuur in plaats van een afgetrainde atleet. Dus houd de afgetrainde selfies maar thuis! Wat zien de dames graag nog meer in het uiterlijk? Vrouwen gaan het liefst op date met een man met kort donkerbruin haar en blauwe ogen. De ogen zijn echt een ding, daar kijkt een dame namelijk het eerst naar bij de heer.

De liefde van de man gaat door de maag
Voor wie denkt dat de ogen van de man altijd direct naar het achterste gaan, zit je er goed naast. Mannen blijken namelijk weg te zwijmelen van de glimlach van hun potentiële liefde. Dat de liefde van de man door de maag gaat, komt ook niet uit de lucht vallen. Zo vallen de heren op een vrouw die zich graag uitslooft in de keuken. Richten we ons op de uiterlijke kenmerken, dan heeft de ideale vrouw lange goudkleurige lokken en blauwe ogen waar ze in weg kunnen dromen. En goed nieuws vrouwen: mannen geven meer de voorkeur aan een normaal figuur dan een slank postuur.

Het gezegde ‘mannen komen van mars, vrouwen van venus’ komt natuurlijk ergens vandaan, maar overeenkomsten tussen beide sexen zijn er gelukkig ook. En de liefde overwint alles!

*intern onderzoek van Lexa dat is afgenomen in februari 2021 onder 1.883 Nederlandse members (boven de 18 jaar)

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic en de gelieerde bedrijven binnen Europa, die deel uitmaken van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.