Lexa

Last-minute date aan het kerstdiner

4. dec. 2018

1 op de 3 mannen sluit binnen een maand aan bij het kerstdiner

Amsterdam, 4 december 2018 – Niemand hoort met Kerst alleen te zijn. De feestdagen zijn het moment om tijd door te brengen met familie, vrienden en je lover. Voor de singles die het vooruitzicht hebben op het kerstdiner zonder date aan tafel, is er goed nieuws. Zo blijkt uit een onderzoek van datingservice Lexa.nl. Bijna een kwart (23%) van de singles* staat ervoor open om binnen één maand na de eerste date al samen Kerst te vieren. Bij de heren geeft 1 op de 3 aan zonder blikken of blozen aan te schuiven bij de schoonouders aan tafel. Er is dus nog tijd om die ene leuke kerstdate te vinden!

It’s the most wonderful time of the year! Voor ruim de meerderheid (70%) van de singles gaat dit op. Opvallend is wel dat het percentage singles dat de feestdag viert afneemt met de jaren in leeftijd. 87% van de 18 tot 24 jarigen viert Kerst ten opzichte van slechts de helft van de vijftigplussers. Maar er is geen reden meer voor singles -van welke leeftijd dan ook- om de feestdagen aan zich voorbij te laten gaan, want er is dus nog hoop op een kerstdate zo blijkt uit onderzoek van Lexa! Een kwart van de singles schuiven hun nieuwe liefde niet onder stoelen of banken, maar nemen hun nieuwe vlam maar wat graag mee naar het kerstdiner. Onder de ondervraagde mannen gaf 1 op de 3 aan de feestdagen met zijn nieuwe lover door te willen brengen.

Alle ingrediënten voor een knallend einde
De feestdagen bevatten alle ingrediënten voor een happy ending:

1. Lekker eten – voor 39% van de singles geldt dat lekker eten hen in the mood brengen
2. Vakantiestemming – bij 1 op de 3 singles zorgt de vakantiestemming ervoor dat ze meer zin hebben
3. Cadeau’s – Een presentje doet voor 13% van de singles de truc
4. Alcohol – 1 op de 3 singles geeft aan meer zin in seks te krijgen van alcohol

Mannen hebben hoge(re) verwachting van kerstcadeau
Wanneer je last-minute je nieuwe vlam gevonden hebt, vergeet dan niet een christmas gift voor je lover te kopen. Bij de heren verwacht 1 op de 3 een kleinigheidje. De dames hebben minder verwachtingen, slechts 1 op de 5 vrouwen verwacht een kerstcadeau binnen een maand na de eerste date.

*Love Geist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS en liep van 26 oktober tot 7 november 2017. In totaal hebben 9.610 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd. Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles
per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.
Over Lexa Lexa.nl, opgericht in 2002, is erkend als de datingservice die de beste service biedt (TNS, 2018) en tevens marktleider binnen de Nederlandse datingbranche. Dankzij Lexa kent 1 op de 5 mensen een Lexa koppel  324.000 singles de liefde (Dynata, juli 2021) en biedt members de beste en meeste functionaliteiten om singles te ontmoeten, van geavanceerd zoeken met de uitgebreide Lexa App tot het ontmoeten van singles op één van de Lexa Events. Lexa.nl is onderdeel van Meetic Group, een internetbedrijf van IAC/InterActiveCorp dat internationaal beursgenoteerd is (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.