Lexa

Lexa gaat gevecht aan tegen cyberpesten met artificial intelligence

6. aug. 2021

Chatbot Lara, de virtuele datingcoach, grijpt in bij ongewenst gedrag

Amsterdam, 3 juni 2021 – Bij Lexa staat de veiligheid van haar singles voorop. Cyberpesten komt vaak voor en helaas zijn online dating services hierop geen uitzondering. Daarom gaat Lexa de strijd aan tegen deze vorm van pesten door chatbot Lara, de virtuele datingcoach van haar singles, ook hiervoor in te zetten. Vanaf vandaag herkent en grijpt zij namelijk in bij ongewenst gedrag in de chatbox van singles.

AI om singles te beschermen
Lexa was de eerste in de online datingwereld die een chatbot lanceerde. Naast dat Lara volledig gepersonaliseerde gesprekken voert en advies en tips geeft, komt zij nu ook op voor haar singles om vormen van cyberpesten te voorkomen. Zij grijpt in als er teveel berichten naar dezelfde single worden gestuurd zonder dat daar op gereageerd wordt. Zodra de single aangeeft ongewenste berichten te ontvangen, helpt Lara singles een eind te maken aan deze vervelende ervaring, door bijvoorbeeld de tip te geven om profielen te melden of te blokkeren. In beide gevallen wordt het moderatie- en veiligheidsteam gewaarschuwd. Zij nemen zo snel mogelijk maatregelen: van waarschuwingen tot definitieve verwijdering van het account, want voor dit onderwerp geldt een zero tolerance-beleid.

“Wij willen dat members zich veilig voelen bij ons, en hen daarom ook beschermen tegen online pestgedrag, zónder dat hun privacy en gebruikerservaring in gevaar komt. Dit was een mooie uitdaging voor Lexa, maar de missie is geslaagd! Chatbot Lara wordt dagelijks door duizenden members geraadpleegd voor tips en advies rondom daten. Het leek ons daarom een logische stap om haar ook in te schakelen om ongewenst gedrag te detecteren”, deelt Roelijne Peters van Lexa.

Veiligheid al bijna 20 jaar een prioriteit
Lexa verbetert voortdurend haar dienstverlening, in lijn met maatschappelijke ontwikkelingen en de behoeften van singles. Het blijven innoveren van de chatbot is een natuurlijk gevolg van de behoeften van de members en de gedragsregels van Lexa. Wanneer een member te maken krijgt met cyberpesten, is naast Lara, ook de klantenservice 24/7 bereikbaar per e-mail en telefoon voor hulp en staan er tips op de website voor een fijne en veilige date ervaring.

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.