Lexa

Lexa.nl introduceert allereerste chatbot in datingmarkt

27. dec. 2017

Lara Bot helpt singles bij vinden van date

Amsterdam, 21 december 2017 – Lexa.nl introduceert een nieuwe innovatie in de datingservice: de Lara Bot. Een virtuele coach die dankzij artificial intelligence singles helpt tijdens hun dating avontuur. De Lara Bot is ontwikkeld door Meetic (moederbedrijf van Lexa.nl) en is de eerste ‘chatbot’ binnen de online datingmarkt, en kan dankzij de laatste natuurlijke taalverwerkingstechnieken een echt gesprek aangaan met een gebruiker. Zo helpt Lara gebruikers met het invullen van hun profielen tot in de details en doet ze suggesties voor een potentiële date. Lara Bot is beschikbaar in de android & iOS app van Lexa.nl en in de laatste versie van de web app (sunrise).

Eerste hulp bij daten
Lara Bot is ontwikkeld om members te helpen bij hun date ervaring via Lexa.nl. Zo helpt ze door middel van open vragen members om hun Lexa account te creëren. Daarnaast dient Lara Bot ook als customer care, ze verschijnt ze als pop-up als members bijvoorbeeld moeilijkheden ondervinden bij het inloggen of registreren. Uiteindelijk helpt de chatbot van Lexa.nl Members ook om hun ideale date  te vinden door suggesties te doen voor een potentiële match.

Lara Bot is de afgelopen maanden op trial-basis uitgerold op de Europese datingplatforms van Meetic en heeft haar succes reeds bewezen. De assistentie van de chatbot heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de registratie afronding met 30% is gestegen. De customer care functie wordt 100.000 keer per maand geraadpleegd en ze geeft per dag zo’n 10.000 suggesties voor matches aan de members.  

“Door artificial intelligence in te zetten in onze datingservice kunnen wij de date-ervaring voor onze members nog persoonlijker maken. De nadruk komt steeds meer te liggen op de kleinere details die iemand uniek maakt, waarmee de kans op een leuke date juist hoger wordt. Dit sluit ook aan bij onze nieuwe campagne, die 26 december gelanceerd wordt,” zegt Xavier de Baillenx, Innovation Lead bij Meetic Group.

Schudden en klaar voor gebruik
Lara Bot is gekoppeld aan de database van Lexa.nl, hierdoor scant zij continu alle gedetailleerde profielen van members. Voor een match suggestie neemt Lara Bot verschillende criteria in overweging: de criterialijst die members reeds hebben ingevuld (tot 95 criteria), maar ook de omschrijving die de member geeft en de manier waarop ze met Lara Bot praten (alleen beschikbaar in de Android & iOS app).

Lara zet machine learning in voor het verrijken van haar vocabulair. Zo stelt zij bijvoorbeeld gesloten vragen om de betekenis van een zin of specifiek woord te achterhalen, waarna zij het automatisch opneemt in haar vocabulair.

Daarbij is Lara heel gemakkelijk in gebruik, bij de smartphone app hoeft men alleen met de telefoon te schudden en ze verschijnt in beeld. Ook kan een member ervoor kiezen om of te schijven of the praten, dankzij spraakherkenning.

“Als Europese marktleider zijn we altijd op zoek naar innovatieve en makkelijke manieren voor singles om elkaar te ontmoeten; of dat nu via de app is, op één van onze events op zoals nu, met Lara. Het ontwikkelen van de eerste dating-chatbot is dan ook een prioriteit geweest voor ons, zodat singles makkelijker een date kunnen vinden, waar ze ook zijn,” zegt Roelijne Peters, Marketing Manager Lexa.nl

 

 

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.