Lexa

Liefde, eten en geld: Dit maakt de Nederlandse single echt aan het lachen

7. mei 2018

6 mei: Internationale Dag van de Lach

6 mei 2018, Amsterdam – Met gemiddeld een 7,2 is de Nederlandse single best tevreden over zijn/haar leven, zo bleek uit eerder onderzoek. Maar wat maakt de Nederlandse single nu echt aan het lachen? In het kader van de Internationale Dag van de Lach dook datingservice Lexa.nl met het LoveGeist onderzoek* in de belangrijkste factoren die een glimlach toveren op de gezichten van de singles. En wat blijkt: Liefde, eten en geld prijken bovenaan het lijstje van vrijwel elke single. Maar daarna zien we toch wel wat verschillen tussen de seksen… met name op het gebied van seks en shoppen!

‘Let love rule’

Geluk zit hem in de kleine dingen… maar denken de singles er ook zo over? Voor maar liefst driekwart (76%) van de Nederlandse singles is het de liefde wat hen het meest gelukkig maakt. En dan draait het niet alleen om romantiek, maar ook de liefde van familie en vrienden draagt bij aan het ultieme geluksgevoel. Maar niet alleen de liefde maakt de single gelukkig,  liefde gaat immers door de maag. Niet zo gek dus dat ruim de helft van de singles aangeeft van eten (51%) heel blij te worden. En wat zetten ze op de derde plek op hun lijstje? Geld! Voor 44% één van de belangrijkste factoren om gelukkig te zijn.

1. Liefde – 76%
2. Eten – 51%
3. Geld – 44%
4. Seks – 38%
5. Werk – 31%
6. Sport – 27%
7. Shoppen – 23%


Seks of shoppen?

Dat liefde en eten belangrijk zijn voor het persoonlijke geluk, daar zijn de mannen en vrouwen het over eens. Maar daarna zien we toch wel wat opvallende verschillen. Waar de mannen seks op plek 3 (51%) zetten van geluksfactoren, vinden we deze bij de vrouwen slechts terug op plek 6 (25%)! Waar zijn de dames dan zo druk mee? Geld, shoppen en werk verkiezen zijn boven seks als het gaat om de factoren die hun gelukkig maakt.

Het bevestigd wellicht een beetje de stereotypen, maar ja, die zijn er natuurlijk niet voor niks 😉

*Love Geist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS en liep van 26 oktober tot 17 november 2016. In totaal hebben 9.610 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd. Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.

Over Lexa Lexa.nl, opgericht in 2002, is erkend als de datingservice die de beste service biedt (TNS, 2018) en tevens marktleider binnen de Nederlandse datingbranche. Dankzij Lexa kent 1 op de 5 mensen een Lexa koppel  324.000 singles de liefde (Dynata, juli 2021) en biedt members de beste en meeste functionaliteiten om singles te ontmoeten, van geavanceerd zoeken met de uitgebreide Lexa App tot het ontmoeten van singles op één van de Lexa Events. Lexa.nl is onderdeel van Meetic Group, een internetbedrijf van IAC/InterActiveCorp dat internationaal beursgenoteerd is (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.