Lexa

Mannen zeggen eerder ‘ik hou van je’

14. apr. 2016

Amsterdam, 11 februari – Het uitspreken van de vier woorden der liefde is nog niet zo eenvoudig. Uit onderzoek van datingservice Lexa.nl blijkt dat bijna 40% van de singles pas na één tot drie maanden de woorden ‘ik hou van je’ uit durft te spreken. Uit eerder onderzoek van Lexa.nl bleek dat men een stuk minder lang wacht met het uitvoeren van lichamelijke handelingen met een potentiële partner.

Uit het onderzoek van Lexa.nl blijkt dat mannen sneller in katzwijm vallen dan vrouwen; maar liefst een kwart van de single mannen spreekt al binnen één week de liefde uit voor hun partner, tegenover slechts zeven procent van de vrouwen. En de meeste vrouwen wachten minimaal een maand met het zeggen van ‘ik hou van je’, terwijl de meeste mannen dit al binnen een maand durven te zeggen. Tussen de één en drie maanden daten is volgens de respondenten hét moment om de verkering als serieus te bestempelen (44%). Een tiende van de ondervraagden wacht maar liefst een jaar af.

“Mannen zeggen eerder ‘ik hou van je’ dan vrouwen. Dat is toch best opvallend. Zo blijkt maar weer dat daten geen regels kent. Ga op je eigen gevoel af, maar wacht niet te lang met het uitspreken van je gevoelens. Want met een beetje lef en vertrouwen vind je misschien wel jouw match”, zegt Emiel Spies van datingservice Lexa.nl.

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.