Lexa

Nederlanders vinden zichzelf meest sexy Europeanen

17. nov. 2017

… maar hebben minste behoefte aan seks

Amsterdam, 17 november 2017 Dat wij Nederlanders geen verlegen volk zijn, is inmiddels wel bekend. Niet zo heel gek dus dat wij onszelf ook het meest sexy vinden van alle Europeanen. Dit blijkt uit een groot Europees onderzoek van datingservice Lexa.nl* onder 9.600 singles (waaronder 1000 Nederlandse singles). Nederlanders verslaan nipt de Spaanse singles op sexiness. Deze twee zijn dan ook de enige Europeanen die zichzelf een voldoende geven. Echter betekent deze hoge score niet dat Nederlanders  ook het meest zin in seks hebben; hier bungelen de we eenzaam onderaan.

In het onderzoek zijn de singles gevraagd om zichzelf een cijfer van 1 tot 10 te geven als het gaat om hun eigen sexiness. Alleen de Nederlandse en Spaanse singles gaven zichzelf een voldoende. Onderaan de lijst vinden we de Zweden en de Britten, is bij hen alle sexiness weggespoeld door de regen?

 • Nederland 5,7
 • Spanje 5,6
 • Italië 5,2
 • Duitsland 4,9
 • Frankrijk 4,9
 • Zweden 4,7
 • Groot-Brittannië 4,4

Sexy time! Of liever niet…?
De Nederlandse single voelt zich dan wel het meest sexy, dat betekent niet dat zij ook het vaakst de koffer in (willen) duiken. In het begin van een nieuwe relatie viert de passie hoogtij, en kunnen we vaak niet van elkaar afblijven. Ruim een kwart van de alle Nederlandse singles duikt het liefst minstens één keer per dag met zijn of haar nieuwe vlam tussen de lakens. Maar hiermee bungelen we wel onderaan het lijstje in vergelijking met andere landen. Hoe zuidelijker we gaan, hoe vaker we het willen doen! Zeker in Spanje (44%), Frankrijk (44%) en Italië (41%) lusten ze er wel pap van, en verwachten veel lovebirds minstens één keer per dag een vrijpartij in de beginfase van hun relatie.

In the mood…
Vooral de Nederlandse vrouwen drukken de behoefte voor (veel) seks in de beginfase van een relatie. Want waar ruim één derde van de mannen aangeeft minstens iedere dag te willen rollebollen, geldt datzelfde slechts voor één op de vijf dames. Maar er zijn natuurlijk altijd mogelijkheden om de partner in hogere sferen te brengen. Vooral een zonnige dag (54%), lekker eten (45%) en een tripje naar het buitenland (43%) verhoogt het libido bij Nederlanders. Dus wellicht is een korte break naar de winterzon helemaal geen gek idee als je net een nieuwe relatie hebt!

*Love Geist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS en liep van 26 oktober tot 17 november 2016. In totaal hebben 9.610 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek.

 

Over Lexa Lexa.nl, opgericht in 2002, is erkend als de datingservice die de beste service biedt (TNS, 2018) en tevens marktleider binnen de Nederlandse datingbranche. Dankzij Lexa kent 1 op de 5 mensen een Lexa koppel  324.000 singles de liefde (Dynata, juli 2021) en biedt members de beste en meeste functionaliteiten om singles te ontmoeten, van geavanceerd zoeken met de uitgebreide Lexa App tot het ontmoeten van singles op één van de Lexa Events. Lexa.nl is onderdeel van Meetic Group, een internetbedrijf van IAC/InterActiveCorp dat internationaal beursgenoteerd is (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

  *Mandatory fields
  Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.