Lexa

Nederlandse singles starten het jaar goed met LOVE SUNDAY

12. jan. 2023

Singles in Nederland mijden 😘-emoji

Nieuw jaar, nieuwe liefde? Liefde staat ook in 2023 hoog op de agenda. Veel Nederlandse singles beginnen 2023 goed met LOVE SUNDAY, zomaar een zondag in januari waarop de online datingactiviteiten een hoogtepunt bereiken.

LOVE SUNDAY & EMOJI’s
SUNDAY FUNDAY moeten veel singles gedacht hebben. Op de tweede zondag van 2023 waren er daarom bijna een kwart (23%) meer aanmeldingen op datingservice Lexa. 8 januari 2023 gaat daarmee de boeken in als LOVE SUNDAY. Maar als je dan de sprong in het diepe gemaakt hebt, welke emoji’s kun je dan gebruiken om een goede indruk achter te laten? Lexa zocht het voor je uit:

Een plagerijtje op zijn tijd
Humor staat hoog op het wensenlijstje als het gaat om karaktereigenschappen van een partner. Online wordt hier dan ook vol op ingezet door Nederlandse singles. Een plagerijtje op zijn tijd wordt onderstreept met een 😉 of een 😜 om aan te geven dat er een grapje gemaakt wordt. Lachen en huilen van de lachDe plager wil natuurlijk weten of de grap goed ontvangen is. Deze emoji’s worden dan ook veelal beantwoord door onze singles met een verlegen of brede lach (😊 😁) of een waar lachsalvo (😂 🤣). Deze emoji’s complimenteren daarmee de top vijf meest gebruikte emoji’s bij het online daten.Emoji don’ts

Waar je in andere landen een flater slaat met het gebruik van 🙈 vinden we deze emoji in Nederland in de top tien. Maar pas op voor het gebruik van 😘 om je liefde te uiten tijdens het online daten. Waar Italianen en Spanjaarden dit wel kunnen waarderen, is het gebruik onder Nederlandse singles not done.

Vind je het ondanks de emoji-tips lastig om een gesprek te starten? Haak in op iemands profiel. Lexa optimaliseert de app continu om te zorgen voor de best mogelijke online date ervaring, zodat singles kunnen focussen op het vinden van echte liefde. Op naar nieuwe innovaties op online dating gebied en echte liefdesverhalen.

In 2023 gaan singles massaal voor serieus daten en het vinden van crazy love !

Over Lexa Lexa.nl, opgericht in 2002, is erkend als de datingservice die de beste service biedt (TNS, 2018) en tevens marktleider binnen de Nederlandse datingbranche. Dankzij Lexa kent 1 op de 5 mensen een Lexa koppel  324.000 singles de liefde (Dynata, juli 2021) en biedt members de beste en meeste functionaliteiten om singles te ontmoeten, van geavanceerd zoeken met de uitgebreide Lexa App tot het ontmoeten van singles op één van de Lexa Events. Lexa.nl is onderdeel van Meetic Group, een internetbedrijf van IAC/InterActiveCorp dat internationaal beursgenoteerd is (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.