Lexa

Nieuwe merkcampagne Lexa daagt singles uit eigen liefdesverhaal aan te gaan

18. jan. 2023

Datingservice Lexa deelt in samenwerking met creatief bureau WNP nieuwe merkbelofte en campagne. In 2022 gaf 67% van de singles aangaf een echt liefdesverhaal te willen beleven en daar geeft de nieuwe merkcampagne van de expert op het gebied van dating boodschap aan.

De behoefte aan liefde en authenticiteit blijft toenemen in 2023. Lexa zet de ingeslagen weg daarom voort met een nieuw creatief concept gericht op het moment waarop een echte band wordt gesmeed tussen twee singles. Een magisch moment waarin alles lijkt stil te staan. Lexa en WNP delen in de nieuwe campagne deze bijzondere momenten middels zes nieuwe verhalen.

“Voor singles is de behoefte aan liefde nog nooit zo intens geweest als nu, en SERIOUS DATING, CRAZY LOVE is een uiting van hun wens om commitment en authenticiteit te ervaren. Het concept van de merkcampagne werd door ons gekozen omdat het dit magische, beslissende en vreugdevolle moment, dat Lexa al meer dan 20 jaar mogelijk maakt voor miljoenen singles, nauwkeurig illustreert”. Jérôme Rivière, VP Brands & Consumers Meetic Europe.

360°
De Europese campagne zit vol emotie en heeft een 360° perspectief, geregisseerd door Marco Gentile (productie: Hamlet) en met zes koppels in de hoofdrol. In 2023 geven WNP en Lexa meer dan ooit de liefde haar rechtmatige plaats terug in de harten en hoofden van Europese singles. Op TV tonen twee video’s van 20 seconden het moment waarop alles veranderde voor vier koppels. Elke scène begint met de ontmoeting van twee singles, mogelijk gemaakt door functies ontworpen door Lexa. Wanneer ze overgaan van hun eerste paar uitwisselingen naar een echt liefdesverhaal, draait een overgangseffect de camera letterlijk 360° om en neemt ons verder mee in hun verdiepende relatie.

Eric Delannoy, Vice President of WNP:”SERIOUS DATING, CRAZY LOVE is een groots idee dat sinds de lancering heeft aangetoond de aantrekkingskracht van Lexa te kunnen vergroten. Maar in een tijd waarin sommigen twijfelen aan het vermogen van datingapps om ontmoetingen te creëren die net zo magisch zijn als in het ‘echte leven’, moesten we verder gaan. Dat hebben we bereikt door de soms weinig bekende functies van Lexa te vieren en wat ze voor ons kunnen doen: ons CRAZY in LOVE laten vallen”.

Digital native
Dit visuele effect loopt door in de hele campagne en kristalliseert het cruciale moment waarop je de sprong waagt en je leven op zijn kop wordt gezet, omdat je een oprechte band met iemand voelt. Deze twee tv-shorts gaan vergezeld van zes video’s van 10 seconden, die elk het liefdesverhaal van een ander koppel belichten. De ontmoetingen worden ook op de radio. Dit vloeiende concept met tientallen ‘digital native’ componenten vormt een compleet creatief universum dat de merkbelofte van Lexa vervult en vernieuwt. In totaal werden 260 master creative assets ontwikkeld.

De tweede editie van de Serious Dating, Crazy Love-campagne belooft volgens Lexa in 2023 nog impactvoller te worden.

Credits Digital

MEETIC
CEO Match Group EMEA & APAC: Alexandre Lubot
CEO Meetic Europe: Matthieu Jacquier
CMO: Céline Boudiere
VP Brands & Consumers: Jérôme Riviere
Head of Brand & Content: Anthony Solaire
Senior Marketing Director: Nonna Minasyan
Senior Marketing Manager: Roelijne Peters

WNP
Vice President & Managing Partner: Eric Delannoy
Executive creative director: Mathieu Vinciguerra
Associate director: Prescillia Comparetti

PRODUCTION
Director: Marco Gentile
DP: Mauro Chiarello
Executive producers: Clément Martorell, Marie Archambeaud at Hamlet Paris

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.