Lexa

Nieuwe merkcampagne Lexa “Start Something Real” brengt ode aan bijzondere date momenten

16. mrt. 2021

Amsterdam, 28 december 2020 – Afgelopen zaterdag op tweede kerstdag gaf Lexa het startsein voor het vervolg van de ‘Start Something Real’ campagne. Lexa lanceert de nieuwe campagne bewust een dag voor aanvang van hét piekseizoen van online dating. Al vanaf de allereerste ‘Start Something Real’ campagne viert Lexa de betrokkenheid, realiteit en authenticiteit in de datingscene. De campagne wordt al voor het derde jaar op rij succesvol uitgerold. In deze nieuwe campagne staat het begin van de relatie centraal: van de eerste chat op de app tot de eerste echte date. Verhalen die Lexa viert en laat zien in deze nieuwste campagne.

Twee verhalen worden één
Sinds de komst van corona zijn singles meer op zoek naar een echte klik met de ander. Onderzoek* toont namelijk aan dat 36% van de singles sinds de corona maatregelen meer aandacht besteed aan het lezen van het online dating profiel en meer let op de inhoud ervan. Om het begin van de reis die singles samen beleven, over te brengen, is Lexa een samenwerking aangegaan met Marcel Agency. Er wordt op een creatieve manier gebruikgemaakt van een ‘split screen’. De commercial toont twee afzonderlijke personen, elk in hun eigen wereld en dagelijks leven, die door middel van specifieke kleurenpaletten bij elkaar worden gebracht. We zien de singles genieten van hun eerste momenten samen.

Deze nieuwe campagne, die de inzet van singles op Lexa viert, is nog belangrijker in een jaar waarin de behoefte aan verbondenheid en liefde essentieel is geweest. Meer dan acht miljoen koppels zijn gevormd op Meetic, het moederbedrijf van Lexa, en we willen mensen eraan herinneren dat elk echt liefdesverhaal start met twee oprechte singles die een eerste stap zetten”, licht Jérôme Riviere, Vice President Brand & Consumer Meetic Group, toe.

De campagne wordt uitgerold in acht landen, waaronder ook Nederland. Onder de campagne vallen:

  • een 60 seconden film: een ware ode aan singles om hen eraan te doen herinneren dat elk verhaal  bij hen begint;
  • drie 20 seconden films: waarbij we telkens het begin van de eerste ontmoetingen zien;
  • en vier 10 seconden films: waarbij er wordt gefocust op de features die Lexa aanbiedt.

Sinds 26 december wordt de 360-campagne naast in Nederland, ook uitgezonden in België, Frankrijk, het VK, Italië, Spanje, Zweden en Noorwegen op tv, radio, sociaal en digitaal.

Credits
LEXA – MEETIC GROUP
CEO Match Group EMEA & APAC: Alexandre LUBOT
CEO Meetic Group: Matthieu JACQUIER
CMO: Céline BOUDIERE
Brand & Consumers VP: Jérôme RIVIERE
Business Lines VPs: Héloïse DES MONSTIERS, Joanna PONS
Global Brand & Marketing Manager: Anthony SOLAIRE
Senior Marketing Managers: Roelijne PETERS, Emelie FAUQUE
Global Content & Design Manager: Clara LESAULNIER
Global Communication Manager: Stephane-Laure BERNELIN

Reclamebureau: MARCEL
Co-Présidents: Pascal Nessim & Charles Georges-Picot
Executive Creative Director: Youri Guerassimov & Gaëtan Du Peloux
Partner: Benjamin Taïeb
Creative director: Jérémie Bottiau
Art Director: : Jules Perron
Copywriter: Gregory James
Client Director: Barbara Cruchet
Client Manager: Claire Sioufi
Project Manager: Lola Vezant
Social Media Manager: Calliste Garrabos
Strategic Planning: Leoda Esteve et Mathilde Legrand
TV Prod: Corentin Harran
Production: BIG
Directors: Réalité
Producer: Kasia Staniaszek
Post-Producer: Céline Genty (Prodigious)
Sound production: Joel Tessonneau

PR: Coopr

*Intern onderzoek van Lexa uitgevoerd van 5 mei 2020 tot 11 mei 2020 onder 1,073 Lexa gebruikers van 18 jaar en ouder in Nederland. 

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic en de gelieerde bedrijven binnen Europa, die deel uitmaken van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.