Lexa

Nog geen date voor Valentijn? Zet dit in je datingprofiel!

12. feb. 2018

Gezocht: Lief, humor, sportief en een beetje sexy

Amsterdam, 12 februari 2018Met de Valentijn in aantocht komt ook het einde van het dating hoogseizoen in beeld. Maar wat moet je doen als je nog geen date hebt gescoord en dat wel graag wilt? Datingservice Lexa.nl dook in de voorkeuren van haar leden* en geeft tips over wat je absoluut in je datingprofiel moet hebben staan om op te vallen tussen de rest.

Niet alleen een mooi plaatje
Een goede eerste indruk maak je met een mooie foto, blijkt uit Lexa.nl’s LoveGeist**. Ruim 75% van de Nederlandse singles vindt een profielfoto een absolute must om een datingprofiel te ‘liken’. En één foto is niet voldoende, we zien er het liefst drie of vier. Maar minstens zo belangrijk is een goede persoonlijke omschrijving, vindt ook driekwart van de singles. Maar de inhoud van de persoonlijke omschrijving moet natuurlijk wel aansluiten bij de voorkeuren van je potentiële match. Om het de singles wat makkelijker te maken, dook Lexa.nl in de meest gebruikte zoektermen onder haar leden.

Lief, sportief, eerlijk en… een beetje sexy
Iedereen heeft zijn voorkeuren, zo ook singles die op zoek zijn naar een leuke date. En er is veel te kiezen als je online of via een app zoekt naar een match. Maar waar zijn Nederlandse singles anno 2018 nu echt naar op zoek? En met welke woorden maak je dus het meeste kans om op te vallen tussen de andere profielen? Uit de data van 5.000 Lexa.nl Members blijkt men vooral op zoek te zijn naar een grappige lieve date, die vooral eerlijk is.

Meest gezochte woorden in januari 2018:

1. Humor (6,5%)
2. Lief (6%)
3. Eerlijk (4,6%)
4. Sportief (4,3%)
5. Spontaan (4%)


Net buiten de top vijf viel de zoekterm ‘sexy’ (3,2%). Maar er werd ook opvallend vaak gezocht naar een date die ‘een beetje gek’ is (2%), van reizen houdt (1,8%) en die romantisch is (1,6%).

 

*Het onderzoek werd in januari 2018 representatief uitgevoerd door Lexa.nl onder 5.000 Lexa.nl Members.

**Love Geist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS en liep van 26 oktober tot 7 november 2017. In totaal hebben 9.610 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd. Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.

Over Lexa Lexa.nl, opgericht in 2002, is erkend als de datingservice die de beste service biedt (TNS, 2018) en tevens marktleider binnen de Nederlandse datingbranche. Dankzij Lexa kent 1 op de 5 mensen een Lexa koppel  324.000 singles de liefde (Dynata, juli 2021) en biedt members de beste en meeste functionaliteiten om singles te ontmoeten, van geavanceerd zoeken met de uitgebreide Lexa App tot het ontmoeten van singles op één van de Lexa Events. Lexa.nl is onderdeel van Meetic Group, een internetbedrijf van IAC/InterActiveCorp dat internationaal beursgenoteerd is (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.