Lexa

Ontmoet chatbot Lara: jouw nieuwe online wingwoman

1. okt. 2020

Amsterdam, 1 oktober 2020 – Vanaf vandaag helpt chatbot Lara, de virtuele datingcoach van Lexa, jou bij het vinden van je nieuwe vlam. Naast dat zij je voorziet van handige datingtips, de beste matches op basis van je profiel en wensen deelt ‘Lara’ je nu ook persoonlijk advies. Zo worden singles nu nog beter geholpen tijdens hun zoektocht naar echte liefde. Dus kom maar op met je vragen! Lara wisselt nu al elke dag 200.000 berichten uit*. En waar singles haar het vaakst advies over vragen? De juiste profielfoto, ook al gaat het om de online klik ‘You never get a second chance to make a first impression.’

Jouw persoonlijke ‘wingwoman’

Lara ‘praat’ als een echte real life datingcoach met gebruikers. Het voordeel van een virtuele chatbot, ze is altijd bereikbaar voor het nodige datingadvies en heeft een antwoord voor je op elke vraag. Denk aan kledingadvies voor je eerste date, de leukste date ideeën, maar ook hoe je zenuwen voor een date kunt overwinnen. Maar nog leuker, Lara zoekt voor jou de beste matches op basis van profiel en jouw persoonlijke wensen. Ze toont bij het voorgestelde profiel een match-percentage en markeert de gemeenschappelijke interesses die helpen om een gesprek te starten.

The perfect picture

Lara heeft het druk, naast de duizenden vragen die ze dagelijks ontvangt heeft ze al ruim 12.000 matches voorgesteld in de Lexa app. Wat voor vragen Lara het meest krijgt van de singles? De top 3 bestaat uit*:

1. Hoe kies ik een goede profielfoto?

2. Wat is leuk om te doen tijdens een eerste date?

3. Hoe reageer ik bij een afwijzing?

Videochatten nu ook mogelijk

Wil je na de succesvolle match door Lara  je date ‘in het echt’ zien? Gebruik dan de nieuwe videochat-functie van Lexa. Zo kan jij je potentiële nieuwe liefde eerst in de ogen kijken voordat het eerste afspraakje plaatsvindt. De videochat-functie is beschikbaar in de app op het moment dat jullie meerdere berichten hebben uitgewisseld. Singles in Nederland maken al veel gebruik van deze optie. Gemiddeld videochatten matches 12 minuten en het record van een ‘koppel’ staat op totaal 29 uur. Als dat geen match made in heaven is?!

Zowel Lara als de videochat-functie zijn beschikbaar via de Lexa app voor Android of iOS.

* Gegevens uit  interne Lexa-data.

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic en de gelieerde bedrijven binnen Europa, die deel uitmaken van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.