Ourtime

1 op de 3 single 50+ers geniet niet meer van seks

20. Sep 2021

Dit is het imago van de 50+ single

Amsterdam, 20 september 2021 – Datende 50+ers hebben een stoffig imago. Ze zitten ‘achter de geraniums’ en gaan op saaie afspraakjes, toch? Ourtime, de dating service voor de 50+, vroeg* Nederlandse singles uit de zilveren generatie naar de grootste misvattingen over hun dateleven. Wat onthult het onderzoek? Ruim 1 op de 3 geeft aan dat er gedacht wordt dat zij niet meer genieten van seks, en 1 op de 5 denkt dat ze niet meer gezien worden als levensgenieters. Maar niets is minder maar. Welke misvattingen zijn er nog meer? Ourtime onthult de top 10. 

Top 10 misvattingen
Datingsites- en apps zijn niet langer alleen voor de jongere generatie, blijkt uit onderzoek**. 1 op de 3 single vijftigplussers geeft namelijk aan dat zij datingsites of -apps gebruiken om anderen te ontmoeten. Tijd om de misvattingen over het dateleven van de vijftigplusser onder de loep te nemen. Dit is de top 10 misvattingen volgens deze single generatie*:
1. Wij genieten niet meer van seks – 35,4%
2. Wij zitten alleen maar thuis ‘achter de geraniums’ – 32,7%
3. Wij willen alleen serieuze relaties – 32,4%<
4. Wij zijn wanhopig – 32,2%
5. Wij zijn alleen op zoek naar gezelschap – 31,7%
6. Wij zitten in onze ‘reservetijd’ – 29,4%
7. Wij houden alleen van traditionele dates – 27,5%
8. Wij gaan op saaie afspraakjes – 24,9%
9. Wij gebruiken op online profielen foto’s die al enkele jaren oud zijn – 24,2%
10. en we chatten niet online – 23,7%

Waar komen deze misvattingen vandaan? Wordt er wellicht nog te veel vergeleken met de generatie vóór de babyboomers? Juist dat de huidige generatie ook voor de online route kiest tijdens de zoektocht naar de liefde, geeft aan dat ze met de tijd meegaan.

Hoe ziet de huidige single 50+er zich dan wel? 
Zoomen we in op welk imago wél goed past, dan toont onderzoek* aan dat de 50+er een ‘jonge’ mindset heeft en actief in het leven staat. 79% heeft namelijk plezier in het ontmoeten van nieuwe mensen. Een goed ingevuld online dating profiel inclusief leuke accurate foto is daarbij key als de zoektocht online start. Wie zegt dat er online niet gechat wordt? Zodra de zoektocht online is gestart, worden er alleen al in Nederland veel berichten uitgewisseld. Gemiddeld sturen Nederlandse 50+ singles op Ourtime namelijk elkaar dagelijks in totaal 23.000 e-mails!

Verder zegt 58% van de 50+ singles nu gelukkiger te zijn dan toen ze jonger waren. En dat is te verklaren. De huidige vijftiger heeft namelijk meer tijd en ruimte voor zichzelf: de kinderen zijn uit huis en het maken van carrière heeft minder prioriteit. 79%** voelt zich nu juist ook vrijer in het maken van keuzes. Dat betekent meer tijd voor zichzelf om te ontdekken wat hij of zij echt wilt, meer tijd om leuke dingen te doen én anderen te ontmoeten. Zoomen we in op de misvatting dat de 50+ single wanhopig is en alleen op zoek is naar gezelschap of iets serieus, dan zeg 80% van de singles juist minder druk te voelen om de liefde te vinden dan toen ze jonger waren. En tsja, dat stukje over seks… Twee derde* geeft aan nu veel beter te weten wat ze willen met betrekking tot seks, wat het juist alleen maar beter maakt.

*Extern onderzoek uitgevoerd door Panelwizard in augustus 2021 in opdracht van Ourtime onder 1.054 Nederlandse 50+ singles.
** Extern onderzoek uitgevoerd door Kantar in april 2021 in opdracht van Ourtime onder 600 Nederlandse 50+ singles.

Over Ourtime.nl Ourtime, gelanceerd in 2018, is een datingservice voor singles van boven de 50. Ourtime biedt 50+ singles een veilige omgeving om gelijkgestemden te ontmoeten en samen bijzondere momenten te delen. De datingservice voor de 50+ generatie biedt een verscheidenheid aan functies en mogelijkheden: waaronder meer dan 70 interessefilters, audio-memo's ter verrijking van het profiel en groepsvideochats in het Live Café. Alles is erop gericht om 50+ singles bij elkaar te brengen.

Ourtime wordt geëxploiteerd door Meetic en de aan haar gelieerde bedrijven in Europa, die deel uitmaken van Match Group, een toonaangevende aanbieder van digitale technologieën die ontworpen zijn om mensen te helpen betekenisvolle contacten te leggen. Ga voor meer informatie naar www.ourtime.nl
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.