Ourtime

50+ single: de eerste echte date na de lockdown nu nog belangrijker

23. Apr 2021

Amsterdam, 23 april 2021 – Uit onderzoek* van Ourtime, de dating service voor the young at heart 50+ single, blijkt dat de Nederlandse 50+ single juist nu nog meer waarde hecht aan de eerste echte real life date. Hoewel 44% erg uitkijkt naar een date op het terras, is het dan ook fijn dat we binnenkort ook écht op het terras kunnen afspreken voor die eerste ontmoeting! Hoe zou de single 50+ die date invullen (op gepaste afstand!) en hoe heeft de lockdown de kijk op de liefde veranderd?

Dat singles het afgelopen jaar voor een uitdaging hebben gestaan tijdens de zoektocht naar een nieuwe liefde, is geen verrassing. Deze uitdaging heeft er namelijk voor gezorgd dat de 50+ single anders naar de liefde is gaan kijken. Uit het onderzoek van Ourtime blijkt namelijk:
– dat 28% na de lockdown meer behoefte heeft aan authenticiteit en oprechtheid in een relatie;
– dat 34% meer van elk moment samen wil genieten;
– dat 47% meer dingen samen met de (potentiële) liefde wil ondernemen;
– en dat 45% van de 50+ singles de lockdown als de uitgelezen kans zien om andere singles eerst online beter te leren kennen voordat de eerste echte date plaatsvindt. Ruim eenderde zegt zelfs verliefd te kunnen worden zonder de ander in het echt gezien te hebben.

De eerste echte date
Nadat je iemand online goed hebt leren kennen, kunnen wij het ons goed voorstellen dat je erg graag je date eens recht in de ogen wilt kijken. In lijn met de opening van de terrassen zou de 50+ single daarom graag op de eerste echte date:
– uit eten willen gaan (27%);
– iets samen gaan drinken (21%);
– op koffie-date gaan (17%).

Iemand voorlopig liever online beter leren kennen? Via de videochat functie in de Ourtime-app krijgen singles de mogelijkheid elkaar op een veilige manier te ‘ontmoeten’ of in de ogen te kijken.

*Het Corona onderzoek is een intern onderzoek van Ourtime dat in februari 2021 is uitgevoerd onder 753 Nederlandse 50+ gebruikers.

Over Ourtime.nl Ourtime, gelanceerd in 2018, is een datingservice voor singles van boven de 50. Ourtime biedt 50+ singles een veilige omgeving om gelijkgestemden te ontmoeten en samen bijzondere momenten te delen. De datingservice voor de 50+ generatie biedt een verscheidenheid aan functies en mogelijkheden: waaronder meer dan 70 interessefilters, audio-memo's ter verrijking van het profiel en groepsvideochats in het Live Café. Alles is erop gericht om 50+ singles bij elkaar te brengen.

Ourtime wordt geëxploiteerd door Meetic en de aan haar gelieerde bedrijven in Europa, die deel uitmaken van Match Group, een toonaangevende aanbieder van digitale technologieën die ontworpen zijn om mensen te helpen betekenisvolle contacten te leggen. Ga voor meer informatie naar www.ourtime.nl
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.