Ourtime

De beste seks komt na je 50ste

14. Aug 2020

14 augustus 2020 – Je hebt ze vast weleens gehoord, van die mythes over het seksleven waarvan je hoopt dat ze niet waar zijn. Seks na je 50ste is een veelbesproken onderwerp. Is het echt zo dat je dan geen zin meer hebt in een vrijpartij? Voor degenen die denken dat leeftijd een belemmering is voor een goed seksleven, think twice! Ourtime, de datingservice voor singles uit de ‘zilveren generatie’, deed onderzoek* naar vrijen na je 50ste en neemt de vijf grootste mythes onder de loep.

1. Naarmate je leeftijd toeneemt, neemt de interesse in seks af
Waar of niet waar? Wat velen waarschijnlijk niet verwachten is dat dit niet waar is! Sterker nog: voor 70% van de single vijftigplussers blijft seks van groot belang, blijkt uit het onderzoek van Ourtime.

2. Vrouwen verliezen hun interesse in seks na de menopauze
Er heerst het idee dat vrouwen hun interesse verliezen in seksuele activiteiten na de overgang. Hoewel het waar is dat het lichaam van de vrouw hormonale veranderingen ondergaat, betekent het niet dat de vrouw geen zin meer heeft om te vrijen. Het is zelfs zo dat 1 op de 4 vrouwen na de menopauze hun seksleven nog net zoveel waarderen als toen zij wat jonger waren!

3. Je seksleven wordt minder fijn zodra fysieke veranderingen optreden
Geloof jij dat de fysieke veranderingen bij het ouder worden, evenredig zijn aan een minder fijn seksleven? Gelukkig is dit ook niet waar. De seks verandert namelijk mee, waardoor je nieuwe en creatieve dingen gaat uitproberen.

4. Hoe ouder je wordt, hoe meer onzeker je je voelt 
De gedachte dat vijftigplussers zich meer zelfbewust en onzeker voelen over hun seksleven is ook een grote mythe. Mannen en vrouwen uit de ‘zilveren generatie’ voelen zich juist veel veiliger en comfortabeler in hun seksuele relaties. De jarenlange ervaring geeft hen een groot zelfvertrouwen, naast dat ze precies weten wat ze willen en wat ze prettig vinden in hun seksleven.

5. Een goed seksleven staat los van een goede relatie
We weten dat regelmatig bewegen belangrijk is, zeker naarmate je ouder wordt. Laat seks nou eens een mooie work-out zijn! Maar naast dat seks veel gezondheidsvoordelen heeft, verbeterd het ook de verhouding, de communicatie en de intimiteit tussen koppels. 82% van single vijftigplussers geeft aan dat het hebben van een goed seksleven de relatie versterkt. Need we say more?

Meer zelfvertrouwen, minder onzekerheden, meer ervaring, en beter weten wat je wel en niet wilt. Als je het verlangen, de passie en het vertrouwen in elkaar hier ook mee combineert, ontstaat er een formule voor iets bijzonders. Dus we mogen best stellen dat je fijnste seks na je 50ste komt.

*Het LoveConnection onderzoek werd in maart 2020 in opdracht van Ourtime uitgevoerd door Kantar onder 452 Nederlandse 50-plussers.

Over Ourtime.nl Ourtime.nl, opgericht in 2018, is een nieuwe datingservice van Meetic Group voor de bijna 2.3 miljoen single 50-plussers in Nederland. Deze jonge 50-plussers staan meer open voor een relatie. 69% van de singles tussen de 50-65 jaar is op zoek naar een relatie (bron: Kantar 2019). Speciaal voor deze singles is er Ourtime dat vele manieren biedt om elkaar te ontmoeten. 50-plussers vinden met de uitgebreide zoekcriteria, profielaanbevelingen en activiteiten gemakkelijk singles van hun leeftijd, in hun buurt en met dezelfde levensvisie. Kijk voor meer informatie op www.ourtime.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.