Ourtime

De ideale single: hier zijn Nederlandse 50+ers deze Valentijnsdag naar op zoek

16. Feb 2023

1 op de 3 singles zegt ‘ja’ tegen een partner met hond

Valentijnsdag staat bijna voor de deur, en dat betekent dat ook 50+ single Nederland op zoek gaat naar die perfect date.. Maar van welke profielen gaat hun hart sneller kloppen? En wat zijn de meest gewilde eigenschappen in een partner binnen de zilveren generatie? Ourtime, de dating service voor 50+ singles, dook in hun data en zet de favorieten voor je op een rij. Aanschouw: de ideale single.

Blond, blauw en blij
“Blonde haren, blauwe ogen, uit een sprookjesboek gekropen…”, en zo is het maar net voor de single mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een leuke vrouw. Deze twee uiterlijke kenmerken winnen het voor hen van de donkere tegenhangers. Onze 50+ single mannen zien we daarentegen niet het liefste blond, maar met een grijsachtige haarkleur (ook wel peper en zout). George Clooney-vibes, iemand?

Maar, een kapsel is zeker niet het eerste wat deze singles opvalt in hun zoektocht naar liefde. Als we iemand aan de haak willen slaan, moeten we onder andere die blauwe ogen in de strijd gooien. Zo zien singles die op zoek zijn naar een partner van hetzelfde geslacht de ogen als doorslaggevende factor in een match(24%), waar heteroseksuele mannen en vrouwen het juist warm krijgen van diens lach (27%).

More to love
Een partner hoeft in ieder geval niet het lichaam van een Adonis te hebben. 43% van de 50+ singles is namelijk op zoek naar een partner met een ‘normaal’ figuur. Deze singles geven daarnaast eerder de voorkeur aan een lichaam voorzien van wat extra liefde, dan aan iemand die te slank is. Optimaal genieten moet kunnen, zo gaat de meerderheid ook liever op date met een partner die alles eet dan dat iedere calorie geteld wordt.

Een partner mét hond, graag
Wanneer je als 50+er een nieuwe relatie aangaat, is de kans groot dat er wat “bagage” mee komt. Kinderen, familie en vrienden zijn bekend, maar waar singles nu echt op hopen? Een hond! Zo geeft 1 op de 3 singles aan op zoek te zijn naar een partner met viervoeter. Katten blijken daarentegen minder geliefd gezelschap, slechts 17% staat te springen om deze nieuwe furry friend. Toch geeft ruim 30% van de singles aan helemaal niet open te staan voor een partner met huisdier; dit geldt zelfs voor bijna de helft van alle homoseksuele singles (47%). En over de grootste afknapper gesproken, daar zijn de meeste singles het wel over eens: 55% van de singles wil namelijk geen partner die rookt. Al geeft 15% aan dat roken op sociale gelegenheden en feestjes de uitzondering vormt.

Singles zoeken partner met dezelfde interesses
Valentijnsdag zou de dag van de liefde natuurlijk niet zijn zonder een vleugje romantiek. En dat komt goed uit, aangezien 4 op de 5 single 50+-ers vooral op zoek is naar iemand die romantisch is. De date inspiratie voor deze dag – en daarna – ligt dan ook voor de hand: 1 op de 5 singles gaat in diens vrije tijd het liefst samen dineren. Al wordt een bioscoopbezoek om een romantische comedy te zien ook zeer gewaardeerd – dit genre staat met een gemiddelde van 13% in ieders top 3. 50+ singles richten zich op het vinden van partners die vergelijkbare interesses hebben om mee op avontuur te gaan.

Kortom: als je op zoek bent naar een partner met dezelfde interesses, dan ben je bij Ourtime aan het juiste adres voor liefde op Valentijnsdag.

* Interne data vanuit Ourtime, afkomstig van gebruikers die gedurende de maand januari 2022 minstens één keer inlogde.

****

Over Ourtime.nl Ourtime.nl, opgericht in 2018, is een nieuwe datingservice van Meetic Group voor de bijna 2.3 miljoen single 50-plussers in Nederland. Deze jonge 50-plussers staan meer open voor een relatie. 69% van de singles tussen de 50-65 jaar is op zoek naar een relatie (bron: Kantar 2019). Speciaal voor deze singles is er Ourtime dat vele manieren biedt om elkaar te ontmoeten. 50-plussers vinden met de uitgebreide zoekcriteria, profielaanbevelingen en activiteiten gemakkelijk singles van hun leeftijd, in hun buurt en met dezelfde levensvisie. Kijk voor meer informatie op www.ourtime.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.