Ourtime

Niet vrouwen, maar mannen dromen meer van romantische tripjes met nieuwe liefde

18. Jul 2022

Bij kwart van 50+ singles staan condooms bovenaan paklijst voor vakantie 

Amsterdam, 18 juli 2022 – Je bent inmiddels enige tijd aan het daten met je (nieuwe) liefde en overweegt om samen op jullie eerste vakantie te gaan. Toch poppen er enige twijfels op, want is het niet te vroeg? Aan wat voor vakantie moet je dan denken? En wat neem je precies mee? Allemaal dingen om over na te denken als je voor het eerst samen weggaat. Ourtime, de datingservice voor 50+ singles, deed onderzoek* onder ruim 1.059 Nederlandse 50+ singles, om te achterhalen wat zij beschouwen als een “passende” eerste vakantie.  

Over het algemeen vindt de meerderheid van de 50+ singles dat je voor een eerste vakantie samen, echt geen jaar samen hoeft te zijn. Iets meer dan een kwart (28,5%) van de 50+ singles geeft aan dat na 3 tot 6 maanden daten een vakantie wel moet kunnen. Gevolgd door minimaal 1 tot 3 maanden (19.5%) of 6 tot 12 maanden (19,2%) daten. Korter of langer wordt door de singles afgeraden.

Romantiek of actie? 
Qua type vakantie kiezen de 50+ singles gemiddeld vaker voor een romantische vakantie (37,8%). Echter verkiezen niet de vrouwen (35,4%), maar de mannen (40,7%) een romantische trip over een actieve vakantie. Bijna een derde van de vrouwen (31,2%) kiest voor actie en dan het liefst een zelf geplande stedentrip naar de zon. Iets met werkpaarden en (ver)sierpaarden? Waar de mannelijke en vrouwelijke singles het overigens wel over eens zijn, is dat een eerste vakantie niet langer moet duren dan een paar dagen. Maar liefst 77,7% van de singles geeft aan een aantal dagen te verkiezen boven een aantal weken. Eerst maar eens rustig wennen aan op elkaars lip zitten.

Inpakken en/of wegwezen
Als de vakantieplannen dan eenmaal vaststaan, begint de inpakstress. Want wat neem je allemaal mee op zo’n tripje samen? Volgens de 50+ singles zijn er drie dingen die absoluut niet mogen ontbreken in je koffer; een fototoestel om jullie romantische kiekjes vast te leggen (38,9%). Een goed boek om ook de nodige stiltemomenten in te lassen (27,2%). En condooms (25,9%), die hoeven vast niet uitgelegd te worden, better safe than sorry. De meerderheid (63,8%) wil er overigens ook zeker van zijn dat ze voldoende geld bij zich hebben om – indien nodig – alleen naar huis terug te keren. Het blijft immers een eerste vakantie samen!

* Extern onderzoek uitgevoerd door Panelwizard in mei 2022 in opdracht van Ourtime, onder 1.059 Nederlandse 50+ singles die openstaan voor een relatie.

Over Ourtime.nl Ourtime, gelanceerd in 2018, is een datingservice voor singles van boven de 50. Ourtime biedt 50+ singles een veilige omgeving om gelijkgestemden te ontmoeten en samen bijzondere momenten te delen. De datingservice voor de 50+ generatie biedt een verscheidenheid aan functies en mogelijkheden: waaronder meer dan 70 interessefilters, audio-memo's ter verrijking van het profiel en groepsvideochats in het Live Café. Alles is erop gericht om 50+ singles bij elkaar te brengen.

Ourtime wordt geëxploiteerd door Meetic en de aan haar gelieerde bedrijven in Europa, die deel uitmaken van Match Group, een toonaangevende aanbieder van digitale technologieën die ontworpen zijn om mensen te helpen betekenisvolle contacten te leggen. Ga voor meer informatie naar www.ourtime.nl
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.