Ourtime

Ruim de helft gelooft in echt liefdesverhaal via online dating

30. Sep 2020

Amsterdam, 30 september 2020 – De zoektocht naar de liefde is van alle leeftijden. Ourtime, de datingerservice voor young at heart vijftigplussers, deed onderzoek* naar de redenen om te starten met online daten. Wat blijkt? Meer dan de helft van de vijftigplus singles gelooft nieuwe liefde te vinden via online dating. Ze zoeken daarbij het liefst een partner met dezelfde interesses om hun passie of hobby mee te kunnen delen.

Top 3 reden om online te daten
Acht op de tien single vijftigplussers geeft aan dat leeftijd geen barrière is om te (online) daten. Een derde van de single vijftigplussers gebruikt daarbij een datingsite – of app om potentiële dates te ontmoeten. Online daten is dus niet alleen voor millennials. Maar wat motiveert hen om zich aan te melden? De de top drie bestaat uit:

1. Iemand vinden om hun passies en hobby’s mee te delen (25%)

2. Mist al (te) lang een partner(20%)

3. Om in het dagelijks leven minder vaak alleen te zijn (12%)

Relatietherapeute en seksuologe drs. Irma van Steijn licht toe: “Vijftigplussers hebben behoorlijk wat levenservaring en die ervaring brengt een bepaalde ‘mindset’ met zich mee. Wanneer dat een open en nieuwsgierige mindset is, kan online dating echt iets moois opleveren. Dit is essentieel om nieuwe mensen toe te laten en samen nieuwe ervaringen te maken. Samen is voor de meeste mensen toch fijner dan alleen”.

Elkaar via videochat nog beter leren kennen
Dat het vinden van iemand met dezelfde passies en hobby’s hoog scoort, is niet verrassend. Vijftigplussers ervaren en weten ze wat ze willen en waar ze naar op zoek zijn in een relatie. Iemand gevonden via een datingsite of -app met dezelfde interesses? Via de chat ontdek je of er een echte klik is. Is die klik er en wordt er op los gechat? Om singles te helpen en de kans te geven elkaar nog beter voor de eerste date te leren kennen, is er nu de nieuwe videochat-functie in de app van Ourtime. Deze functie is beschikbaar op het moment dat er meerdere berichten gewisseld zijn.

*Het LoveConnection onderzoek werd in maart 2020 in opdracht van Ourtime uitgevoerd door Kantar onder 452 Nederlandse 50-plussers.

Over Ourtime.nl Ourtime.nl, opgericht in 2018, is een nieuwe datingservice van Meetic Group voor de bijna 2.3 miljoen single 50-plussers in Nederland. Deze jonge 50-plussers staan meer open voor een relatie. 69% van de singles tussen de 50-65 jaar is op zoek naar een relatie (bron: Kantar 2019). Speciaal voor deze singles is er Ourtime dat vele manieren biedt om elkaar te ontmoeten. 50-plussers vinden met de uitgebreide zoekcriteria, profielaanbevelingen en activiteiten gemakkelijk singles van hun leeftijd, in hun buurt en met dezelfde levensvisie. Kijk voor meer informatie op www.ourtime.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.