Ourtime

Wereld Kusdag: welk type kusser ben jij?

7. Jul 2021

Amsterdam, 05 juli 2021 – Morgen is het Wereld Kusdag, en daarom neemt Ourtime, de datingservice voor 50+ single, de thema’s kussen en de eerste date onder de loep*. Wat blijkt? De 50+ single vindt knuffelen en zoenen intiemer dan de daadwerkelijke daad. Ruim een kwart doet er twee maanden over om af te spreken en dus kans te maken op de eerste kus. Zoomen we in op die kus: welk type kussers zijn er dan? Ourtime, de 50+ expert, legt het uit.


Zoenen meest intiem

Knuffelen en zoenen staan met stip op 1 als het gaat om affectie tonen. 72% van de singles boven de vijftig vindt dit het meest intiem. Sterker nog, ‘slechts’ 28% omschrijft vrijen als iets intiems. Alsof een zoen nog niet spannend genoeg is, moet je ook nog op zoek naar de match. Welk van de drie type kussers ben jij? Ourtime onderscheid er drie:
De wang-kusser: De eerste kus is bij jou eentje op de wang. Als je date het initiatief neemt draai jij je hoofd naar de zijkant. Je wilt iemand eerst beter leren kennen voordat je een kus op de mond geeft.
De voorzichtige kusser: Jij bent niet degene die de kus initieert, maar wacht liever af tot de ander start. Een kus op de mond vind je prima. Jij kust rustig, lief en zacht.
De levenslustige kusser: Jij neemt het initiatief en bent niet bang om het avontuur aan te gaan. Geen zacht kusje voor jou, maar een duidelijke zoen met passie, waardoor je aangeeft dat je de ander echt ziet zitten.
De eerste echte date

Vaak komt het niet tot een zoen op de mond tijdens de eerste date. Net zoals de zoen laat ook de eerste date op zich wachten. De pandemie zorgde bij 81% van de 50+ singles voor een extra barrière om de ander op date te vragen. De 50+er neemt graag eerst de tijd om de ander beter te leren kennen voor het tot een afspraak komt:
– Meer dan ⅓ van de daters wacht minimaal 4 weken tot zij een echte ontmoeting inplannen;
– Ruim een kwart (26%) spreekt namelijk het liefst na 2 maanden af voor een echte ontmoeting;
– en 12,5% vindt een maand de perfecte timing.
– Maar er zijn ook zeker daters die graag sneller afspreken, zo spreekt 23% graag af na 1 á 2 weken.

De pandemie is natuurlijk nog niet helemaal voorbij. Gelukkig bestaat de videochat functie in de Ourtime-app. Duizenden Nederlandse singles gingen je al voor en hebben elkaar op een veilige manier digitaal ‘ontmoet’ of in de ogen gekeken.

*Het externe onderzoek is uitgevoerd door Kantar in april 2021 in opdracht van Ourtime onder 600 Nederlandse 50+ singles.

Over Ourtime.nl Ourtime.nl, opgericht in 2018, is een nieuwe datingservice van Meetic Group voor de bijna 2.3 miljoen single 50-plussers in Nederland. Deze jonge 50-plussers staan meer open voor een relatie. 69% van de singles tussen de 50-65 jaar is op zoek naar een relatie (bron: Kantar 2019). Speciaal voor deze singles is er Ourtime dat vele manieren biedt om elkaar te ontmoeten. 50-plussers vinden met de uitgebreide zoekcriteria, profielaanbevelingen en activiteiten gemakkelijk singles van hun leeftijd, in hun buurt en met dezelfde levensvisie. Kijk voor meer informatie op www.ourtime.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.