Ourtime

Wordt 2021 het jaar waarin we meer tijd nemen voor onze date?

16. Mar 2021
3 trends die we volgens 50+ datingsite Ourtime in 2021 gaan zien

Amsterdam, 18 januari 2021 – De vijftigplus-single lijkt de hoop op het nieuwe jaar gevestigd te hebben om de liefde te vinden. Met een jaar achter de rug waarin daten en persoonlijk contact niet gemakkelijk is geweest, lijken we een lichtpunt te zien in 2021. Ourtime, de datingsite voor de 50+ single zag op de eerste zondag van deze maand 38% meer activiteit online* dan de eerste zondag het jaar ervoor. Love Sunday is jaarlijks de dag waarop singles het meest actief zijn. Dit jaar in het bijzonder! Zou het vinden van de liefde een voornemen voor 2021 zijn onder de zilveren generatie? Ourtime geeft een sneak peak van de trends die we dit jaar gaan zien. 

Online verbinden
Wat we in 2020 hebben geleerd, is dat we veel online kunnen: van werken, tot winkelen en boodschappen doen. Maar ook het online ontmoeten van mensen. Omdat we van nature sociaal zijn, zoeken we graag anderen op. Juist in een periode waarin je gedwongen meer op jezelf bent, wordt de hang naar een maatje of een liefde groter. In 2020 zagen we dat virtueel daten gebruikelijker werd. Onderzoek** toont aan dat 1 op de 3  Nederlandse 50+ singles online date. Met de toename die we begin dit jaar zien in de online activiteit op Ourtime.nl of  de app, kunnen we stellen dat we dit jaar meer online kennis maken met anderen dan ooit.

De tijd nemen
Vijftigplussers weten heel goed wat ze wel en wat ze niet willen. Ook op datingvlak. Met een prachtige lading aan levenservaring, weet de 50plusser wat er in een partner gezocht wordt en weet daardoor al gauw welk type wel of niet een match zal zijn. Maar andersom ook: 64%** van de singles wil bij het bekijken van iemands profiel al kunnen zien naar wat voor soort relatie de ander op zoek is. Door veel meer tijd thuis door te brengen en lege agenda’s, hebben we veel meer kunnen nadenken over wat we nou echt willen. De tijd die we aan onszelf besteed hebben, investeren we nu ook graag in het leren kennen van een potentiële liefde. In 2021 is langer online in contact zijn een gegeven. Aangezien het vaccineren net is gestart, moeten we nog voorzichtig zijn met het ontmoeten van anderen in real life. Maar dit biedt dus ook kansen; we leren onze potentiële liefde veel beter kennen voor het echt tot een date komt, dan in het pre-coronatijdperk.

De opkomst van de wandel-date
Helaas duurt het nog wel even voor we een drankje buiten de deur kunnen doen, of samen cultuur kunnen snuiven in het museum met een nieuw maatje en nieuwe liefde. Maar we kunnen het ons heel goed voorstellen dat je graag je date ook een keer real life in de ogen wil kunnen kijken. Omdat we de afgelopen weken niet veel anders konden, is wandelen immens populair geworden. En dat kun je bij uitstek ook samen doen! Wandelen is goed voor lichaam en geest en als je er een wandeldate van maakt, kun je mét behoud van afstand, toch ook verkennen of die vonk er ook in het echt is. Een mooie bijkomstigheid is dat je misschien mooie plekken in de omgeving ontdekt die je nog niet eerder waren opgevallen. Liever nog niet in het echt afspreken? Dan kun je altijd nog gebruik maken van de videobel-optie via de app.

We zijn benieuwd wat 2021 in het datinglandschap teweeg gaat brengen.

*Interne gegevens van Ourtime: peak sunday 2020 is vergeleken met peak sunday 2021 

**Het LoveConnection onderzoek werd in maart 2020 in opdracht van Ourtime uitgevoerd door Kantar onder 452 Nederlandse 50-plussers. 

Over Ourtime.nl Ourtime, gelanceerd in 2018, is een datingservice voor singles van boven de 50. Ourtime biedt 50+ singles een veilige omgeving om gelijkgestemden te ontmoeten en samen bijzondere momenten te delen. De datingservice voor de 50+ generatie biedt een verscheidenheid aan functies en mogelijkheden: waaronder meer dan 70 interessefilters, audio-memo's ter verrijking van het profiel en groepsvideochats in het Live Café. Alles is erop gericht om 50+ singles bij elkaar te brengen.

Ourtime wordt geëxploiteerd door Meetic en de aan haar gelieerde bedrijven in Europa, die deel uitmaken van Match Group, een toonaangevende aanbieder van digitale technologieën die ontworpen zijn om mensen te helpen betekenisvolle contacten te leggen. Ga voor meer informatie naar www.ourtime.nl
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.