Lexa

Ruim 85% gelooft in eeuwige zomerliefde

15. aug. 2018

Maar ruim driekwart van de relaties haalt het eerste half jaar niet

15 augustus 2018, Amsterdam – De zomervakantie is hét moment om een nieuwe liefde tegen het lijf te lopen. Maar zijn het vooral de ideale, zomerse omstandigheden die voor de extra sparks zorgen of is het ware liefde? Datingservice Lexa.nl deed hier onderzoek* naar en wat blijkt, ruim 85% van de Nederlandse singles gelooft dat een zomer romance uit kan uitbloeien tot een langdurige relatie.

Singles hebben meer zin in seks op zonnige dag

Een romantische wandeling op het strand, lekker uit eten en samen de omgeving verkennen. Kon de zomer maar eeuwig duren. Maar aan alle vakanties komt een einde, en dan is het natuurlijk dé vraag: houdt de zomerliefde thuis ook stand of blijft het bij een summer fling? “Bikini’s en korte broeken zorgen voor meer seksuele prikkels, ook hebben we een beter humeur en meer vrije tijd: de gouden formule voor aantrekking” aldus Drs. Eveline Stallaart, psycholoog en seksuoloog. En de zon heeft invloed op ons libido, want bijna de helft van de ondervraagde singles geeft aan op zonnige dagen meer zin in seks te hebben.

Liefde gaat door de maag  

Hoewel er op vakantie in een korte tijd een hechte band lijkt te ontstaan, kan dit toch tegenvallen als we ons dagelijks leven weer hervatten. Minder dan een kwart (22%) van de zomerliefdes houdt na thuiskomst langer dan een half jaar stand. Wat is dan het geheim om een zomerliefde te doen slagen? Volgens 65% van de singles scoort een nieuwe vlam punten als hij of zijn dezelfde favoriete hotspots heeft. De top 3 volgens het onderzoek is:

  1. Restaurants & bar – 84%
  2. Culturele plekken – 83%
  3. Favoriete (kleding) winkels – 58%

Op zoek naar nieuwe hotspots?

Ben je jouw liefde nog niet tegen het lijf gelopen in jouw favoriete restaurant? Lexa.nl helpt bij het vinden van een nieuwe favo hotspot op thedatingmap.nl. Hier vind je de beste date hotspots in 11 Europese landen om een nieuwe liefde te ontmoeten. Van het populairste restaurant aan de Seine, een bruine kroeg met 500 speciaalbieren in Gent tot aan het romantische, Franse dorpje Gordes.

*Love Geist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS en liep van 26 oktober tot 7 november 2017. In totaal hebben 9.610 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd. Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles
per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.
Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.