Lexa

Single mannen voegen hun date sneller toe op Facebook – 46% verwijdert de foto’s van de ex op social media  

20. mei 2016

Amsterdam, 20 mei 2016 – Een kwart van de singles voegt na een eerste afspraak hun date toe op Facebook. Mannen doen dit sneller dan vrouwen blijkt uit onderzoek naar social media gebruik van singles van datingservice Lexa.nl. Na een eerste date wacht 57% van de singles twee weken af om hun date toe te voegen aan hun sociale netwerk. Wanneer een relatie op de klippen loopt, laat iets meer dan de helft de foto’s met hun ex staan, tegenover een kleine minderheid die de foto’s verwijdert.

Uit het onderzoek van Lexa.nl blijkt dat een kwart van de singles na de eerste date een vriendschapsverzoek stuurt tegenover 16% die dat nooit doet. Familie en vrienden van je date toevoegen op social media doen singles over het algemeen pas na een aantal maanden. Maar 9% doet dit doet na één maand en minder dan de helft voegt naasten van hun date helemaal niet toe. Social media kan ook tegen je werken, lees hier zes social media blunders.

Singles kiezen er bovendien niet snel voor om na een date een foto met hun date te delen op hun social media. Ook dit doen mannen eerder dan vrouwen. Ongeveer een derde (29%) van de singles wacht het liefste een paar maanden voor ze deze stap zetten en 38 procent doet dit toch liever helemaal niet.

Wanneer singles zien dat hun ex foto’s van hun samen heeft verwijderd, vindt het merendeel deel dit geen probleem, 11% voelt zich gekwetst. Mannen en singles van 35 jaar en ouder blijken hier het minst moeite mee te hebben, blijkt uit het onderzoek van Lexa.nl. Vrouwen voelen zich sneller gekwetst dan mannen.

Over het onderzoek
*LoveGeist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS en liep van 10 november tot 2 december 2015. In totaal hebben 9.251 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd. Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.

 

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.