Lexa

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

26. apr. 2021

Amsterdam, 26 april 2021 – De helft van de Nederlandse singles is straks op het terras te vinden met een eerste date, blijkt uit onderzoek* van Lexa. Het moeten uitstellen van die eerste ontmoeting frustreerde behoorlijk, een bezoek aan terras en bar werden het meest gemist. Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.

Borrel met bitterbal
Toch twijfelt ook een kwart van de singles om al richting het terras te gaan of geeft zelfs aan helemaal niet te gaan vanwege de nog geldende restricties. Het liefst plannen zij hun terras date ‘s avonds, maar dat is vooralsnog nog niet mogelijk.

De singles die wel gaan, doen dit het liefst aan het eind van de middag tussen 16:00 uur en 18:00 uur om te borrelen met hun date. Ruim een derde kiest daarnaast voor een late lunch met de mogelijkheid tot uitloop naar dat ene drankje met bitterbal.

Andere kijk op liefde
Singles hebben het afgelopen jaar voor een lastige tijd gestaan met hun zoektocht naar een nieuwe liefde. Deze uitdaging heeft er wel voor gezorgd dat de Nederlandse single anders naar de liefde is gaan kijken. Uit het onderzoek** van Lexa blijkt namelijk:

– dat 46% na de lockdown meer behoefte heeft aan authenticiteit en oprechtheid in een relatie;
– dat 48% meer van elk moment samen wil genieten;
– dat 56% meer dingen samen met de (potentiële) geliefde wil ondernemen;
– en dat 34% van de singles de lockdown als de uitgelezen kans zien om andere singles eerst online beter te leren kennen voordat de eerste echte date plaatsvindt. Daarentegen geeft ruim een derde aan niet verliefd te kunnen worden zonder de ander in het echt gezien te hebben.

Iemand voorlopig liever online beter leren kennen? Via de videochat functie op de Lexa-app kan jullie band alvast groeien voordat jullie elkaar in het echt ontmoeten. Ook is de Lara chatbot er om je online bij te staan met praktische tips. Je staat er nooit alleen voor.

*onderzoek dat in opdracht van Lexa is afgenomen door factsnapp in april 2021 onder 400 Nederlandse singles
**intern onderzoek van Lexa dat is afgenomen in februari 2021 onder 1.883 Nederlandse members (boven de 18 jaar)

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic en de gelieerde bedrijven binnen Europa, die deel uitmaken van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.