Lexa

Singles smeren het liefst Maan of Jim Bakkum in met zonnebrandcrème

25. mei 2021

Amsterdam, 25 mei 2021 – Donderdag 27 mei is het de Dag van de Zonnebrand, een dag om stil te staan bij hoe belangrijk het is om je goed te beschermen tegen de zonnestralen. Datingservice Lexa.nl dook in de wereld van zonnebrand én single Nederland*. En wat blijkt? De singles krijgen het bloedje heet van Maan of Jim Bakkum op de zonnige dagen die in aantocht zijn: zij zijn namelijk de twee BN-ers die singles het liefst zouden willen insmeren met zonnebrand tijdens de warme zomerse dagen. Verlegen over welk lichaamsdeel zij willen insmeren? Zeker niet! 1 op de 5 zegt namelijk niets liever te willen dan het insmeren van… de billen.

Smeren maar!
Hoewel Maan op nummer 1 staat, domineren de lange blonde dames in het favorietenlijstje van de mannen. De vrouwen daarentegen kiezen voor de heren met donkerblond en bruin haar. Wie staat er in de top 5?

Mannen:
– Maan
– Chantal Janzen
– Geraldine Kemper
– Doutzen Kroes
– Yolanthe Cabau

Vrouwen:
– Jim Bakkum
– Rico Verhoeven
– Jan Kooijman
– Frenkie de Jong
– Fred van Leer

Meest gewilde lichaamsdeel: rug en billen! 
Zoomen we in op welk lichaamsdeel de singles dan het liefst insmeren, dan waren de singles zeker niet terughoudend om dit te delen. De rug staat bovenaan de lijst (29%), maar wordt gevolgd door meer sensuele plekken zoals de billen (19%) en de borst (17%). Maken we onderscheid hierin tussen de heren en de dames, dan zien we een heel opvallend verschil. De man smeert het allerliefst de billen in, terwijl de vrouw meer voor safe gaat en de rug van hun favoriete BN’er graag insmeert.

Het belang van insmeren 
De Dag van de Zonnebrand is er natuurlijk niet voor niets. Het is belangrijk om je altijd goed in te smeren wanneer je buiten bent. Lexa vroeg singles ook naar hun insmeer gewoonten en kennis over zonnebrandcrème. De singles lijken het belang van zonnebrandcrème wel te begrijpen. Bijna alle singles weten dat je bij verbranding door de zon de huid blijvend kan beschadigen (92%) en dat het altijd goed is om je in te smeren met zonnebrandcrème als je naar buiten gaat om de zon op te zoeken (94%). Waar slechts 4% zegt zich helemaal niet in te smeren als ze een dagje strand plannen, zegt een kwart zich regelmatig opnieuw in te smeren (elke 1 à 2 uur). Ruim 42% zegt zich tot 3 keer per dag in te smeren, en 13% smeert zich opnieuw in wanneer zij uit het water komen.

*Extern onderzoek dat in mei 2021 is afgenomen door Panelwizard in opdracht van Lexa.nl onder 1.000 Nederlandse singles van 18 tot en met 49 jaar, representatief voor Nederland op geslacht, leeftijd en regio. 

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic en de gelieerde bedrijven binnen Europa, die deel uitmaken van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.