Lexa

Singles zin in Koningsdag

22. apr. 2014

Ondanks het feit dat singles Koningsdag het liefst samen met hun vrienden vieren (52 procent) zien ze het wel als een goed moment om een eventuele nieuwe liefde tegen te komen (72 procent). Het vrolijke en losse karakter van deze dag en de nodige alcoholische versnaperingen maken het volgens de singles makkelijker om op anderen af te stappen. De drempel is lager en singles vinden het al snel leuk om door anderen te worden aangesproken. Geheel gekleed in het oranje is er dit jaar niet bij, 67 procent geeft wel aan een kleine oranje of Koningshuis gerelateerde decoratie te dragen.

Niet voor de buis
Singles mogen dan zin hebben in Koningsdag, het officiële bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan De Rijp en Amstelveen kan ze weinig boeien. Ruim de helft geeft aan het bezoek aan een Nederlandse gemeente een leuke traditie te vinden, maar zegt het niet op televisie te volgen.

Koningin Maxima favoriet
Erg verrassend is het niet dat Koningin Maxima door de Nederlandse singles uitroepen is als meest favoriete lid van het Nederlandse Koningshuis. De van origine Argentijnse schone ontvangt tijdens officiële gelegenheden vele complimenten over haar mooie voorkomen en perfecte stijl. Zo vond ook 84 procent van de mannelijke singles. Prins Maurits werd door de vrouwelijke singles bovenaan het lijstje geplaatst.

Jort Kelder & Lauren Verster beste vervanging
Mochten Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima onverwachts verhinderd zijn, dan zien de Nederlandse singles Jort Kelder & Lauren Verster als een goeie vervanging. Hieruit kan geconcludeerd worden dat singles het belangrijk vinden dat het koppel weet hoe het hoort. Andy en Melissa van der Meijden komen helaas niet in aanmerking, zij haalden met 3% de laatste plaats.

Over Lexa Lexa.nl, opgericht in 2002, is erkend als de datingservice die de beste service biedt (TNS, 2018) en tevens marktleider binnen de Nederlandse datingbranche. Dankzij Lexa kent 1 op de 5 mensen een Lexa koppel  324.000 singles de liefde (Dynata, juli 2021) en biedt members de beste en meeste functionaliteiten om singles te ontmoeten, van geavanceerd zoeken met de uitgebreide Lexa App tot het ontmoeten van singles op één van de Lexa Events. Lexa.nl is onderdeel van Meetic Group, een internetbedrijf van IAC/InterActiveCorp dat internationaal beursgenoteerd is (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.