Lexa

SMS of WhatsApp cruciaal voor tweede date

24. sep. 2014

Wie neemt het initiatief?
Op de vraag wie eigenlijk verantwoordelijk is voor het eerste contact na een succesvolle date vindt 43% van de Nederlandse vrouwelijke respondenten het prettig als haar date dat doet, terwijl de Nederlandse mannen in 70% van de gevallen aangeven dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt wie het initiatief neemt voor contact na een eerste date.

Hoe lang denkt men na over de tekst en na hoeveel tijd wordt de sms of WhatsApp verstuurd?
De gemiddelde tijd die men neemt om na te denken over de inhoud van het teksbericht en dit op te stellen is ongeveer 41 minuten. Hier is nauwelijks verschil tussen mannen en vrouwen. Slechts 4,2% van de Nederlandse mannen en vrouwen die deelnamen aan het onderzoek versturen direct na de date een bericht. Ruim 25% verstuurt de volgende dag hun bericht.

Moet contact na een eerste date wel via een mobiel tekstbericht?
Opvallend resultaat is tevens het feit dat 22% van de vrouwen aangeven niet via een mobiel tekstbericht met hun date willen communiceren na een eerste date. Slechts 5% van de mannen vindt een mobiel tekstbericht niet gepast.

CITATEN

“Wij zien steeds vaker dat snelle en spontane berichten eerder leiden tot een nieuwe date dan hele doordachte berichten. Dit komt vooral door de sterke groei van onze mobiele site en app waardoor members ook sneller een bericht terug verwachten. Interessant is dat met dit onderzoek ook bevestigd wordt dat members belang hechten aan een juist taalgebruik, ook in de profieltekst wat natuurlijk belangrijk is voor de eerste indruk.”Stefan van den Berg, algemeen directeur Lexa.nl

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.