Lexa

Twee op de vijf Nederlandse singles knapt af op geen ritmegevoel

25. mei 2023

Muziek, het kan ons vol in ons hart treffen, net zoals cupido. De liefde is het meest bezongen onderwerp. Maar hoe belangrijk is muziek voor het vinden van de liefde? Welke afknappers zien singles op het gebied van muziek? Lexa vroeg het aan Nederlandse singles.

Muziek is belangrijk om te bepalen of er muziek zit in een toekomstige partner. Onze favoriete liedjes moeten ook bij onze date in de smaak vallen. 89% vindt het hebben van dezelfde muzieksmaak (enigzins) belangrijk. Verder heeft de Nederlandse single niet veel noten op de zang.

Valse kraaien met passie 
De muzikale eisen zijn wellicht niet hoog, maar gevoel voor ritme wordt wel gewaardeerd. 40% vindt geen gevoel voor ritme hebben toch echt een afknapper. Daarentegen is niet kunnen zingen geen enkel probleem, zolang je maar vol overtuiging zingt, aldus 80% van de Nederlandse singles. Je hoeft dus niet als muziek in de oren te klinken om indruk te maken op een date, een valse kraai met passie verricht wonderen! Dus kom maar door met de karaoke, volgens 27% een goede date-activiteit.

Muzikale hoogstandjes
Muzikale hoogstandjes staan niet op de eisenlijst, maar muzikaal talent is zeker wel aantrekkelijk aldus 70% van de singles. Dat zien we natuurlijk ook al aan de enorme schare fans waar veel zangers en bandleden op kunnen rekenen. Zanger eat your heart out, want de gitaar staat met stip bovenaan (31%), gevolgd door piano (16%), op de derde plek vinden we pas zang (10%). Deze top 2 geldt ook voor Engelsen, waar de saxofoon net voor zang eindigt. Het Mediterraanse Italiaanse en Spaanse hart wordt veroverd met piano pingeltalent.

Roelijne Peters, Marketing Manager Meetic: “Verliefd zijn of worden klinkt toch iedereen als muziek in de oren? Uit ons onderzoek blijkt dat singles graag hun passie voor muziek met een partner delen. Ook serenades worden gewaardeerd op de gitaar en hoe vals ook, als het maar vol overgave is. Want lef en authenticiteit wordt zeker gewaardeerd. Dat zien we ook op ons platform. Daar kun je je profiel verrijken met een (valse) serenade of delen wie jouw favoriete artiesten zijn. Zodat jullie niet alleen een liefdes-, maar ook een muzikale match hebben.”

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.