Lexa

De ultieme lovesongs-playlist tijdens Wereld Knuffeldag

23. jan. 2018

Lexa.nl zocht naar de favoriete liefdesliedjes van Nederlandse singles

Amsterdam, 18 januari 2017 – Aanstaande zondag heb je alle reden om een romantisch nummertje op te zetten en lekker dicht tegen elkaar aan te kruipen. Want op 21 januari is het Wereld Knuffeldag. En mocht je inspiratie nodig hebben, datingservice Lexa.nl brengt haar eigen Spotify playlist uit met de ultieme Love Guilty Pleasures. Uit onderzoek, uitgevoerd door Lexa.nl*, blijkt namelijk dat 2 op de 3 singles niet alleen goede herinneringen koesteren aan hun favoriete liefdesliedje, maar voor ruim tweederde staat het ook garant voor instant happiness. En ze schamen zich er niet voor, 60% van de singles geeft aan dat iedereen zijn of haar guilty pleasure mag weten.

“When a man loves a woman”
Liefdesliedjes, we luisteren er (stiekem) allemaal naar. De één nog zoetsappiger dan de ander. Voor 60% van de vrouwen altijd een momentje om even te kijken of de zangkwaliteiten in de buurt komen van het origineel, want zij zingen het liefst uit volle borst mee. En het liefst luisteren de singles die liedjes in hun eentje (50%). Lexa.nl was benieuwd welke liefdesliedjes favoriet zijn bij de singles en zocht het uit. In de lijst met favoriete liefdesliedjes scoren vooral de oude klassiekers hoog.

Top 5 favoriete foute liefdesliedjes van Nederlandse singles:

  1. When a man loves a woman – Percy Sledge
  2. I want it that way – Backstreet Boys
  3. I will always love you – Whitney Houston
  4. I just called to say I love you – Stevie Wonder
  5. Het is een nacht – Guus Meeuwis


Over (muziek)smaak valt niet te twisten..
Spontaan zin om een knuffel uit te delen op deze Wereld Knuffeldag? Draai dan wel de juiste muziek, want dat een goede muzieksmaak ertoe doet is een feit. Maar wat voor muziek zet je nu juist wel of niet op tijdens je date? Uit onderzoek blijkt dat singles niet gecharmeerd zijn van Hardcore of Heavy metal tijdens hun date. Twijfel over de juiste muziekkeuze? Lexa.nl helpt je graag een handje. Zet de Guilty Pleasure Lovesong-playlist van Lexa.nl op, succes gegarandeerd.

Vind jouw muzikale soulmate
Het vinden van je (muzikale) soulmate is op Lexa.nl nu een stuk makkelijker geworden. Dankzij de  Spotify feature kunnen Members hun profiel uitbreiden met zijn of haar favoriete nummers. Maar ze kunnen ook hun favoriete nummer delen met een match via een persoonlijk berichtje. Voor gebruikers zonder Spotify account is een preview van het favoriete nummer van de potentiële date te beluisteren en met een Spotify account is het nummer in geheel te beluisteren.

*Het onderzoek werd in april 2017 in opdracht van Lexa.nl representatief uitgevoerd door Kien Onderzoek onder 1.043 Nederlandse single mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.