Lexa

Vaccinatie maakt online dater aantrekkelijker

1. jul. 2021

Lexa lanceert vaccinatiebadge voor datingprofiel

Amsterdam, 1 juli 2021 – De summer of love is aanstaande en singles zijn, na de lange lockdown, weer optimistisch over het ontmoeten van nieuwe mensen. In februari zag 18% van de singles het vaccin als de manier om veilig te daten. In juni ligt dit aantal onder de Nederlandse singles een stuk hoger, namelijk op 61%. Ondanks dat het vaccineren de afgelopen maanden volop in het nieuws is geweest, bespreekt slechts een klein deel van de singles (18%) dit onderwerp via de chat. Opvallend aangezien een vaccinatie het voor 50% aantrekkelijker maakt om af te spreken. Dit blijkt uit onderzoek* onder ruim duizend Nederlandse singles van datingservice Lexa.

Lexa laat singles met een gerust hart nieuwe mensen ontmoeten door een vaccinatiebadge-functie te lanceren. Deze vaccinatiebadge-functie geeft members de keuze op hun profiel te tonen dat zij gevaccineerd zijn. Dit eenvoudige symbool stelt een groot aantal singles gerust, zodat zij hun zoektocht naar liefde kunnen hervatten!

Start something real – post-lockdown
Singles hebben tijdens de lockdown het sociale contact het meest gemist (zelfs meer dan hun vrienden). Een op de twee singles denkt dat Covid19 ervoor heeft gezorgd dat ze meer waarde hechten aan eerste dates nu de lockdown bijna voorbij is. Toch hebben singles de afgelopen 15 maanden niet stilgezeten. Ze bleven positief (65% gaf aan zich positief te voelen), flexibel (36% heeft virtuele dates geprobeerd) en voelden zich verbonden (69% zegt dat ze de datingservice net zoveel of zelfs meer hebben gebruikt dan voorheen). Lexa heeft voor deze toegewijde members geannuleerde fysieke events virtueel georganiseerd. Ook online stonden deze events garant voor een gemoedelijke sfeer en de mogelijkheid om andere singles te ontmoeten. Ook videodating is een succes. De gemiddelde gesprekstijd van een eerste persoonlijk gesprek via de Lexa app is meer dan 37 minuten. Ook na de lockdown hopen we weer veel echte verhalen te helpen opstarten.

*intern onderzoek van Lexa dat is afgenomen in mei 2021 onder meer dan duizend Nederlandse members

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic en de gelieerde bedrijven binnen Europa, die deel uitmaken van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.