Lexa

Vrouwen kiezen Eva Jinek als minister-president

7. mrt. 2017

Internationale Vrouwendag onderzoek: Hoe zou een vrouwenkabinet eruit zien?

Amsterdam, 7 maart 2017 – Ons huidige kabinet wordt gedomineerd door mannen, maar hoe zou ons kabinet eruit zien als er alleen maar bekende vrouwen ons land vertegenwoordigen? Datingservice Lexa.nl deed in aanloop naar Internationale Vrouwendag onderzoek* naar hoe ons ideale vrouwenkabinet eruit zou zien. Vrouwen zien het liefst Eva Jinek minister-president worden, de reislustige Floortje Dessing mag Buitenlandse Zaken vertegenwoordigen en onze veiligheid vertrouwen we toe aan Ellie Lust als Minister van Veiligheid en Justitie.

Politiek geëngageerd valt in de smaak
Uit eerder onderzoek** van Lexa.nl is gebleken dat bijna één op de vier mannen het interessant vindt als een vrouw zich bezig houdt met politiek. De heren zijn ook (meer dan de vrouwen) bereidt om in naam van de liefde politieke voorkeuren en verschillen naar de achtergrond te schuiven.

Een politieke carrière kan de vrouw dus aantrekkelijker maken voor de man. Hoogste tijd om dus eens te kijken welke bekende Nederlandse vrouwen in aanmerking komen voor de belangrijkste ministerposten in een vrouwenkabinet.

De 12 vrouwelijke ministers
Het is een flinke lijst met ministerposten die we moeten gaan invullen, maar de Nederlandse vrouwen weten precies wie zij graag terug zouden willen zien tijdens de bordesscène. Zo mag Natasja Froger Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden. Vrouwen kiezen Loretta Schrijver voor de post van Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Victoria Koblenko als Minister van Defensie.

Voor minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt  Astrid Joosten als meest geschikt gezien en de overheid schatkist vertrouwen ze wel toe aan Annemarie van Gaal, zij mag Minister van Financiën worden. Wie kun je beter inschakelen als het gaat om ons milieu dan Bertie Steur, de bekende boerin uit het tv-programma Boer Zoekt Vrouw is gekozen tot Minister van Infrastructuur en Milieu.

Als minister van Economische Zaken mag Antoinette Hertzenberg toezicht houden op ondernemend Nederland. Ervaringsdeskundige Leontien van Moorsel vertrouwen we de post van Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport toe. En last but not least is Caroline Tensen gekozen tot Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerkingen.

*Het onderzoek werd in februari 2017 in opdracht van Lexa.nl representatief uitgevoerd door Kien Onderzoek onder 1.129 18+ Nederlandse single vrouwen.

 

**Lovegeist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS en liep van 26 oktober tot 17 november 2016. In totaal hebben 9.610 singles tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd. Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van de statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.

 

Over Lexa Lexa.nl, opgericht in 2002, is erkend als de datingservice die de beste service biedt (TNS, 2018) en tevens marktleider binnen de Nederlandse datingbranche. Dankzij Lexa kent 1 op de 5 mensen een Lexa koppel  324.000 singles de liefde (Dynata, juli 2021) en biedt members de beste en meeste functionaliteiten om singles te ontmoeten, van geavanceerd zoeken met de uitgebreide Lexa App tot het ontmoeten van singles op één van de Lexa Events. Lexa.nl is onderdeel van Meetic Group, een internetbedrijf van IAC/InterActiveCorp dat internationaal beursgenoteerd is (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.