Lexa

Wereld Koffiedag: dit zegt het type koffie over jouw date

29. sep. 2017

Amsterdam, 29 september 2017 – Zondag 1 oktober is het Wereld Koffiedag. Daarom duikt datingservice Lexa.nl in de koffiegewoontes van singles in Nederland.* Zo zegt het kopje koffie dat je date bestelt veel over zijn of haar persoonlijkheid. Gaat een date voor een espresso, dan heb je een grote kans dat er een vurig en passievol type tegenover je zit. Gaat de voorkeur uit naar een rustiger type? Houd dan de ogen open voor een date die een cappuccino bestelt. Het bestellen van hippe nieuwe koffies kun je maar beter achterwege laten op je eerste date, singles zijn op een date niet bepaald onder de indruk van koffie connaisseurs.

Afspreken bij een koffietentje voor een eerste date is meestal een prima idee. Ruim de helft van de Nederlandse singles vindt het een goede locatie om voor het eerst af te spreken met een potentiële vlam. Vooral de relaxte sfeer is voor vrouwen (70%) een reden om hier af te spreken. Mannen hebben toch iets minder met de koffiedate. Een kwart van de mannen duikt namelijk liever de kroeg in met zijn date.

Herken het type aan de koffie
De favoriete koffiebestelling van je date geeft een kijkje in zijn of haar persoonlijkheid. Zo bestelt een vurig en zelfverzekerd type het vaakst een pittige espresso (35,7%) en kiezen vrolijke, ‘easy-going’ types het liefst een cappuccino (24,7%). Besteld een date een latte, dan is de kans groot dat hij of zij een rustig en stabiel persoon is (11%).

Een goede indruk achterlaten op je date? Kies dan voor de ‘gewonere’ koffies, want van een date die een kurkuma latte met extra shot bestelt, raken de meeste single niet onder de indruk. Singles hebben het liefst een gewone koffiedrinker tegenover zich zitten tijdens een date. Als singles op date zijn hebben ze het liefst dat hun date de volgende koffie bestelt:

Zwarte koffie of espresso (23,3%)
Cappuccino (21,2%)
Koffie verkeerd of latte macchiato (9,0%)
Iemand die helemaal geen koffie drinkt (8,8%)
Hippe en trendy koffiespecialiteit (4,1%)

Geen angst voor slechte adem
Van al het koffiedrinken gaat de geur van de adem er meestal niet op vooruit. Maar Nederlandse singles maken zich hier niet druk om. Ruim driekwart van de singles geeft aan geen enkele moeite te hebben met een koffie adem tijdens hun date. Laat die espresso’s maar komen dus!

*Het onderzoek werd in september 2017 in opdracht van Lexa.nl representatief uitgevoerd door Kien Onderzoek onder 1.023 Nederlandse single mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder.

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.