Lexa

Zo wordt VALENTIJNSDAG tijdens de lockdown wel leuk

16. mrt. 2021

9 februari 2021 – Met de huidige maatregelen wordt het ontmoeten van anderen op de proef gesteld. Met name singles staan voor een uitdaging. Hoewel dit jaar Valentijnsdag anders is dan anders, is het over het algemeen een beladen dag voor iedereen die op zoek is naar de liefde. Zeker na het jaar dat we al achter de rug hebben. Veel eenzame momenten en onvervulde behoeften. Lexa begrijpt dat er dit jaar extra veel vragen zijn rondom Valentijnsdag. Is dit de juiste dag voor een first date wandeling? Wat kan allemaal wel? Of je nou single bent, of happy together, Lexa en relatietherapeute en seksuologe drs. Nynke Nijman helpen je met tips voor een fijne Valentijnsdag in een tijd waar alles anders is.

Liefde voor jezelf en liefde voor de ander
Uit onderzoek* van Lexa blijkt dat een grote meerderheid van de Nederlandse singles zich comfortabel voelt met het single zijn. Goed nieuws, maar vaak blijkt Valentijnsdag toch een dag waarop we graag tijd met een ander willen spenderen. “Ondanks dat velen zeggen geen waarde te hechten aan Valentijnsdag, vieren we het wel graag. Het plannen van iets speciaals is toch iets waar, veelal door commercie, veel druk op gelegd wordt”, zegt Nynke Nijman.

Tips en tricks voor een fijne Valentijnsdag
Volgens Nynke zouden we dit jaar een andere kijk moeten hebben op deze dag van de liefde: “Ik ben voor om Valentijnsdag nu wat meer te laten draaien om de liefde in het algemeen. Denk hierbij aan de liefde voor iemand die je dierbaar is, maar ook de liefde voor jezelf”. Ben je single of heb jij je liefde al gevonden? Samen met Lexa deelt Nynke graag tips voor een ontspannen Valentijnsdag, juist nu:

  1. 1. Vind je nieuwe liefde online: Plan geen date op deze dag, want dan ligt er vaak te veel emotionele lading op. Maar, je kan natuurlijk wel je tijd online besteden, op zoek naar die nieuwe liefde. Er is meer tijd om iemand rustig te leren kennen. Geen haast! Wist je dat er op deze dag veel meer online profielen worden bekeken? Volgens Lexa worden er op Valentijnsdag veel meer profielen bekeken. In 2020 was dit op deze dag zelfs 136% meer dan op Valentijnsdag een jaar eerder.
  2. 2. Focus op het positieve: Haal de focus van het verlangen naar een partner weg op deze dag. Wees niet bezig met het feit dat je geen partner hebt om Valentijnsdag mee door te brengen, maar richt je aandacht op andere dingen. Focus je op wie en wat je wel hebt, in plaats van het gemis van iemand. Je zal zien, dat maakt deze dag een stuk fijner!
  3. 3. Verwennerij: Gun jezelf iets waar je oprecht blij van wordt: koop voor jezelf een mooie bos bloemen, maak een prachtige lange wandeling, koop een fles van je lievelingswijn, of verwen jezelf met een inspirerende online lezing.
  4. 4. Het ouderwetse kaartje: Schrijf een brief of kaart aan iemand die je lief hebt, gewoon om even bewust stil te staan bij wat de ander voor je betekent. Wedden dat je de ander verrast!
  5. 5. Samen dineren: Ben je al samen met iemand? Kleed je dan mooi aan en neem even de tijd voor elkaar zonder afleiding. Dus leg weg die telefoon. Ben je single? Bestel dan lekker eten van een lokaal restaurant, en dineer op afstand met je beste vriend of vriendin via een videocall.
  6. 6. Samen uit, samen thuis: Maak een playlist met lievelings- en partynummers en maak er thuis een feestje van. Of blèr, à la Bridget Jones, mee op het nummer ‘All by myself’. Dit kan samen, maar dit kan ook prima alleen. Fun gegarandeerd!

Het zijn uitdagende tijden als je op zoek bent naar liefde of elkaar net online hebt ontmoet. Tegelijkertijd biedt het ook de mogelijkheid om elkaar rustig te leren kennen. Draai het om!

Happy Love Day!

*Het onderzoek werd in maart 2020 in opdracht van Lexa uitgevoerd door Factsnapp onder 400 Nederlandse eenpersoonshuishoudens tussen de 16 en 59 jaar oud.

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.