Lexa

Zondag is dé dag om te knuffelen

3. mei 2016

Amsterdam 3 mei 2016 – Volgens singels is zondag dé dag om te knuffelen. 41% van de vrouwen vindt zondag de beste dag om te knuffelen, terwijl 36% van de mannen dit vindt. Dat blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl. Vrijdag is de beste dag van de week om te daten en zaterdag het meest geschikt voor seks. Maandag wordt door singles gezien als de slechtste dag voor een date.

Vrijdag is het meest geschikt als date night, omdat singles zich even geen zorgen hoeven te maken over de dagelijkse taken zoals werk en huishouden.”, aldus Emiel Spies van Lexa.nl.

Singles onder de 35 jaar willen alles het liefst op vrijdag doen. Zij zien vrijdag als de beste dag om te daten (40%) én om van bil te gaan (23%). Op zondag rusten ze uit en willen dan het liefst knuffelen (41%).

Over het onderzoek
*Love Geist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS en liep van 10 november tot 2 december 2015. In totaal hebben 9.251 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd.  Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.

Over Lexa Lexa is opgericht in 2002, is een marktleider op het gebied van online daten in Nederland, biedt een breed scala aan functies en service. Via de Lexa App , Live -en audio functies en Lexa IRL events, via Lexa hebben singles alle verschillende mogelijkheden om singles te ontmoeten die klaar zijn voor een écht liefdesverhaal. Door technologische innovatie, efficientie, support (tijdens LiveCoaching sessies) en Customer Care service te combineren, Lexa biedt altijd nieuwe services die zijn ontworpen om mensen te helpen om de vonk over te laten slaan.

Lexa is onderdeel van Meetic, dat onderdeel uitmaakt van Match Group, een toonaangevende leverancier van digitale technologieën die zijn ontworpen om mensen te helpen betekenisvolle verbindingen te maken. Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.